Sophiahemmet Högskola

i Stockholm (+ 1 orter)

Om skolan

Sophiahemmet Högskola

Vid Sophiahemmet Högskola möts nytänkande och tradition, framtid och historia. Redan 1884 startade drottning Sophia en sjuksköterskeutbildning i syfte att höja kvaliteten inom den svenska sjukvården. Högskolans fokus ligger idag på  grund- och vidareutbildning av sjuksköterskor samt forskning och forskarutbildning inom omvårdnadsvetenskap och närliggande områden.

Sophiahemmet Högskola har cirka 400 heltidsstuderande i det treåriga sjuksköterskeprogrammet och ca 1300 studenter totalt. I utbildningsutbudet ingår bland annat magisterprogram, specialistsjuksköterskeprogram och kurser och program som uppdragsutbildning. Många av kurserna och programmen genomförs på distans i högskolans virtuella utbildningsmiljö, Sophia Education Online. Även kurser i sjuksköterskeprogrammet är nätbaserade, men huvuddelen av utbildningen genomförs på campus.

Centralt läge
I augusti 2007 invigdes högskolans nya, toppmoderna undervisningslokaler. Sophiahemmet Högskola ligger centralt belägen i ett parkområde vid Valhallavägen. Närmaste grannar är bl a Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Idrottshögskolan (GIH). Kommunikationerna är goda, såväl tunnelbana, bussar som Roslagsbanan kan användas för bekväm transport till och från Tekniska högskolan/Östra station. Den verksamhetsförlagda utbildningen i sjuksköterskeprogrammet är till största delen förlagd till Danderyds sjukhus som ligger utefter samma tunnelbanelinje som högskolan.

Enskild högskola
Sophiahemmet Högskola är en enskild högskola med Sophiahemmet, ideell förening som huvudman. Övriga enskilda högskolor i landet är Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, Handelshögskolan i Stockholm, Högskolan i Jönköping samt Ersta Sköndal Högskola och Röda Korsets Högskola i Stockholm.

Studera vid SHH
Som student vid Sophiahemmet Högskola syns du som individ. Studentaktivt lärande, personlig studiemiljö, ett utbud av valbara kurser och möjlighet till internationellt utbyte är några av kännetecknen för studierna vid högskolan. Högskolan har också en aktiv studentkår som representerar studenterna i utskott och arbetsgrupper samt anordnar sociala aktiviteter.

I Solhemmet, en av högskolans två huvudbyggnader, finns högskolans moderna bibliotek med cirka 18 000 titlar på svenska och engelska, främst inom omvårdnadsvetenskap och forskningsmetodik. Inom ramen för biblioteksverksamheten ligger också utbildning i informationssökning.

Sophiahemmet Högskola samverkar med andra lärosäten och det omgivande samhället regionalt, nationellt och internationellt och har som mål att vidareutveckla nationella och internationella kontakter för samarbete och kunskapsutbyte kring människors hälsa.

Välkommen till Sophiahemmet Högskola!

Visa alla utbildningar med Sophiahemmet Högskola

Utbildningar

Hitta till utbildaren

Sophiahemmet Högskola

Box 5605 (Besöksadress: Lindstedtsvägen 8, hus D)
114 86 STOCKHOLM

Tel: 08-406 20 00
Fax 08-10 29 09


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
2/5
(2)
16 aug 2016
Utbildning utan fokus

Trodde att SHH skulle vara det bästa lärosätet i Sverige för sjuksköterskestudier, men det visade sig vara fel. För mycket rollspel, korta men intensiva dagar, mycket att lära...

Visa mer
5/5
Per
05 apr 2012

Jag har aldrig tidigare lärt mig så mycket som jag faktiskt har reell nytta av inom mitt yrke. Kunniga, trevliga och kompetenta lärare.

5/5
Anonym
12 aug 2008
Highlights