Visar 1-20 av 150 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 150 träffar
1
2
3
4
...
8

Med en distansutbildning inom naturvetenskap har du chansen till ett varierande och motiverande arbete. Inom det naturvetenskapliga ämnet finn en mängd olika yrken beroende på vilken inriktning du väljer. Några av de vanligast förekommande yrkena handlar om biologi, data, fysik, kemi och matematik. Men du har också en bra grund att arbeta som bl.a. journalist, utredare VD och politiker.

Distansutbildningar inom naturvetenskap inriktar sig främst på hur organismer i vår omvärld hänger ihop. Du kommer att få träning i att förstå och tillämpa vetenskapliga metoder, problemlösning samt att se skillnaden på vedertagna fakta och lösryckta spekulationer. De kunskaper du får under din distansutbildning skapar möjligheter att exempelvis hitta bättre medicin, förutsäga naturkatastrofer och förbättra miljön.

Naturvetenskap på distans

När man läser en naturvetenskaplig utbildning på distans krävs det att man har hög disciplin och är strukturerad eftersom kraven är lika höga som om du skulle läa på plats i skolan. De flesta lektioner sker online och därför krävs det att du har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Att läsa på distans är ett bra val för dig som kanske inte har möjlighet att flytta till skolans ort eller för dig som vill kombinera studier med arbete eftersom du själv lägger upp när, hur och var du vill plugga. Det finns flertalet olika distansutbildningar inom naturvetenskap och du kan välja om du vill studera på universitet/högskola, om du vill gå en YH-utbildning eller om en vuxenutbildning är det som passar dig bäst.

Arbeten inom naturvetenskapen

När du har gått en naturvetenskaplig utbildning på distans har du öppnat många dörrar. Många framtida branscher bygger idag på naturvetenskaplig kompetens så som miljö, fysik, biologi, IT, bioteknik, energi och nanoteknik. En utbildning inom naturvetenskap är lika gångbar i Sverige som utomlands.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in