Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


03 jun 2022
Kan jag fortsätta en tidigare utbildning?
Hej jag har studerat på jönköpings universitet för 15 år sedan till sjuksköterska. Gick drygt 2 terminer och fick godkänt i vissa kurser. Kan jag fortsätta studera nu fast på distans? Eller måste jag börja om?

Svar:

Hej,

Jag kan inte svara på det tyvärr. Du måste ta kontakt med din gamla institution och fråga om detta.

Lycka till! /Petra,SYV

29 maj 2022
Vilken mattekurs ska jag läsa?
Hej.
Jag läste handel och kontor 2årig, och tog examen - 92. Jag behöver läsa upp min matematik för att kunna göra högskoleprovet. Vad motsvarar den matematik jag har mot idag, och hur mycket behöver jag läsa upp. Jag är nämligen superkass på matematik (betyg 1).

Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte veta vilken matte du har läst. Du kan titta på ditt betyg och möjligen se vad kursen motsvarar här: https://www.studentum.se/komvux/gamla-och-nuvarande-kursnamn-7621. Du kan också fråga Komvux om de kan titta på dina betyg och föreslå en lämplig kurs. Det är troligen det bästa.

Lycka till! /Petra,SYV

22 apr 2022
Är jag behörig till utbildningen?
Hej är det någon speciell ämne man bör ha då man söker till ekonomi och redovisningskonsult

Svar:

Hej,

Det finns olika utbildningar till ekonomi och redovisningskonsult så kolla med skolan som du är intresserad av vilken typ av behörighet som behövs där.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in