Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


21 mar 2023
Vilken utbildning ska jag gå?
Hej! Jag behöver lite råd. Jag har jobbat som vårdbiträde i 5 år, att jobba med människor är något jag brinner för. Nu har jag flyttat och bor i Storbritannien, det krävs att ha bott här i 3 år för att kunna plugga. Därav söker jag till distansutbildningar i Sverige. Jag vill ha hjälp med utbildningar som har med att jobba inom vården eller med människor överhuvudtaget. Eller något annan utbildning som har 1 år till 2år lång.

Svar:

Hej,

Det finns väldigt många olika utbildningar på det området. Här hittar du flera alternativ som kanske kan passa: https://www.studentum.se/utbildning/vardutbildningar-distans.

Lycka till! /Petra, SYV

17 mar 2023
Frågor om utbildning
Vilka utbildningar är csn berättigad? Mvh

Svar:

Hej,

Exempel på utbildningsformer som är CSN-berättigade är:

Högskoleutbildningar

Yrkeshögskola

Folkhögskola och basår

Konst- och kulturutbildningar

Lycka till! /Petra,SYV

14 mar 2023
Hur får jag klart gymnasiet?
Hejsan
Jag är 20 år gammal och gick aldrig ut gymnasiet. Jag har avslutat 3 kurser (svenska 1a, matte 1a, engelska 5) och undrar om det finns något sätt för mig att få en gymnasieexamen eller likvärdigt.

Kan jag vända mig till komvux och studera hemma på deltid? Eller måste jag gå till en skola och plugga i ett klassrum?

Svar:

Hej,

Kontakta Komvux i din kommun så hjälper de dig att planera hur du ska få din gymnasieexamen. De kan ibland erbjuda distanskurser men det beror på vad som finns i din kommun så kolla med dem.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in