Filtrera efter
Vård / Omsorg
Utbildningstyp
Fler filter
Visar 1-20 av 428 träffar
1
2
3
4
...
22
Annonser

Fler kategorier inom Vård / Omsorg

Reportage inom Vård / Omsorg

Elever och lärare på Vård- och omsorgsutbildningen hos KUI delar med sig av upplevelser och erfarenheter från utbildningen.

Elever och lärare berättar om KUI vuxenutbildning och hur det är att studera här. KUI utbildar dig som vill arbeta med människor inom vård, omsorg, barn, fritid och hälsa.

Mer om Distansutbildningar inom vård

En varierad och bred bransch
Distansutbildningar inom vård ger dig många olika inriktningar att välja på. Det är en bred och varierande bransch där du får goda möjligheter till jobb inom flera olika yrken, det gemensamma är att du nästan alltid arbetar med människor på ett eller annat sätt.

Människan i fokus
Inom vården är det människan som står i fokus, och det är därför viktigt att du som jobbar inom vården är noggrann, ansvarsfull och lyhörd inför den du ska ta hand om. När du arbetar inom vården har du ett av det viktigaste yrkena – att ta hand om våra medmänniskor.

Otroligt många olika möjligheter inom vården
Inom vården kan du arbeta med att förebygga, utreda, åtgärda eller behandla sjukdomar eller skador. Det finns över 150 olika yrken du kan välja mellan inom vård, hälsa och omsorg.  Du kan till exempel jobba på sjukhus eller vårdcentral, inom äldreomsorg och företagshälsovård. Du kan också arbeta för bemanningsföretag inom vårdsektorn – det finns som sagt många olika alternativ.

Exempel på yrken är:

  • sjuksköterska
  • barnmorska
  • personlig assistent
  • behandlingsassistent
  • tandhygienist
  • undersköterska
  • vårdbiträde
  • djursjukskötare

Distansutbildningar inom vård
Som tidigare nämnt finns det flertalet vårdutbildningar på distans att välja mellan. Vilken typ av utbildning och utbildningsform du ska välja beror på ditt mål med dina studier och vad du är intresserad av jobba med i framtiden. Distansutbildningar inom vård ges av universitet/högskola, folkhögskola, komvux och som YH-utbildning. 

Vårdutbildningar på universitet och högskola
På universitet och högskola har du en hel del distansutbildningar inom vård att välja mellan. Du kan till exempel läsa till sjuksköterska, vårdadministratör, arbetsterapeut och barnmorska på distans.

YH-utbildningar inom vård
Du som vill läsa en YH-utbildning har flera alternativ om du söker en vårdutbildning på distans. Några exempel på yrken du kan läsa till är undersköterska, specialistundersköterska, stödpedagog, behandlings pedagog och medicinsk sekreterare. 

Vårdutbildningar på folkhögskola
Folkhögskolornas distansutbildningar inom vård är ofta nischade. Här kan du till exempel läsa till personlig assistent, socialpedagog eller hästskötare.  

Yrkesutbildningar inom vård
Det finns flera distansutbildningar att välja mellan för dig som vill läsa en yrkesutbildning. Det är vanligt att olika typer av terapeututbildningar ges som yrkesutbildning. Några exempel är utbildningar till beroendeterapeut, samtalsterapeut och relationsterapeut.

Vårdutbildningar på komvux
På komvux kan du läsa en kortare kurs eller ett helt program som leder till en yrkestitel. Ett exempel på kortare kurs är psykologi 1 och exempel på program som leder till en yrkestitel är exempelvis undersköterska, personlig assistent och skötare inom psykiatrisk vård.

Välj den utbildning som passar dig bäst Viktigast när du ska välja utbildning är att välja den som känns bäst för dig. Lycka till med ditt val!