Visar 1-20 av 24 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 24 träffar
1
2

Hur jobbar en sjuksköterska?

Som sjuksköterska har du ansvar för att medicinska ordinationer genomförs ordentligt och att patienterna får den vård de behöver. Patientkontakt förekommer dagligen och även kontakt med patienternas anhöriga. Arbetet som sjuksköterska innebär också att arbeta förebyggande och att ge hälsoupplysningar och råd. Det förekommer även mycket administrativt arbete som att skriva remisser, föra journaler och att ha kontakt med andra myndigheter.

Distansutbildningar till sjuksköterska

Det finns möjlighet att läsa en distansutbildning till sjuksköterska och det finns även vissa vidareutbildningar du kan läsa på distans efter att du har tagit din sjuksköterskeexamen. När du läser en distansutbildning till sjuksköterska har du friheten att själv lägga upp dina studier. Det är ett bra alternativ som vill kombinera studier med arbete eller familjeliv. Undervisningen sker oftast över internet och därför är det ett krav att man har en uppkopplad dator för att klara av sina studier.

Olika inriktningar inom distansutbildningar till sjusköterska

Det finns en rad olika inriktningar att välja mellan när du ska studera en distansutbildning till sjuksköterska.

På grundnivå kan du bland annat studera:

  • Akutsjukvård
  • Barnmorska
  • Barn och ungdomssjukvård
  • psykiatri 

På avancerad nivå kan du studera olika specialistutbildningar, till exempel inom intensivvård, ambulanssjukvård och distriktssjuksköterska. 

Olika utbildningstyper

Du kan läsa en distansutbildning till sjuksköterska på yrkeshögskola, komvux och universitet och högskola.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in