Korta YH-utbildningar

Omvårdnad med transkulturellt perspektiv för yrkesverksamma inom vård och omsorg

Medlearn, Distans
Längd
13 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Vecka 38 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
13 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Vecka 38 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

YH-kurs – Omvårdnad med transkulturellt perspektiv för yrkesverksamma inom vård och omsorg

Arbetar du inom äldreomsorg, tandvård, LSS eller annat område inom hälso- och sjukvård? Nu kan du genom vår korta YH-kurs – som är CSN-berättigad och kostnadsfri – fördjupa dina kunskaper i omvårdnad med transkulturellt perspektiv och få en djupare kompetens inom ett område som blir allt mer aktuellt i ett mångkulturellt Sverige.

Vår korta YH-kurs Omvårdnad med transkulturellt perspektiv vänder sig till dig med yrkeserfarenhet. Kanske arbetar du som ledare, som undersköterska eller vårdbiträde inom vården? Den är aktuell även för dig som jobbar inom LSS, tandvården, kriminalvården eller andra liknande områden.

Kursen kombinerar teori och praktik, och har fokus på erfarenhetsutbyte. Du kommer att få en djupare förståelse för hur kulturella faktorer påverkar synen på hälsa och sjukdom, och vad transkulturell vård innebär. Kursen täcker hur vårdens kvalitet varierar med kulturella normer, hur hälsorelaterat beteende styrs av kulturella uppfattningar, samt religionens inverkan på hälsa och hur man respekterar religiösa behov.

Efter utbildningen ska du kunna identifiera hur individer uppfattar samband mellan sjukdom och hälsa och hur detta påverkar deras hälsomotivation. Du kommer att få kunskap om hur socioekonomiska faktorer som ålder, kön, kulturellt ursprung och social bakgrund påverkar beteende och välbefinnande. Förmågan att samverka kultursensitivt med patienter och anhöriga är också centralt liksom att förstå olika kulturella bakgrunders påverkan på vårdförväntningar.

Varför ska du studera Omvårdnad med transkulturellt perspektiv?

  • Färdigheter i att identifiera, planera och anpassa vården efter olika kulturella behov.
  • Kunskap om att arbeta förebyggande och aktivt för att bibehålla, stärka och utveckla en säker fysisk och psykosocial arbetsmiljö.
  • Kompetens att använda tolk och kommunicera effektivt med patienter utan tolk.

För att söka kursen behöver du ha minst ett års arbetslivserfarenhet från vård- och omsorgsbranschen. Kursen riktar sig till yrkesverksamma som vill utveckla sin kompetens och bidra till en bättre arbetsmiljö och vårdkvalitet i ett mångkulturellt samhälle. 

Ansök nu och ta steget mot en mer inkluderande och kompetent vårdmiljö.

För mer information om Omvårdnad med transkulturellt perspektiv för yrkesverksamma inom vård och omsorg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Vecka 38

  • Distans
  • Distans

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, dvs gymnasieexamen eller motsvarande. Samt minst ett års arbetslivserfarenhet från vård- och omsorgsbranschen.

YH-kursen Omvårdnad med transkulturellt perspektiv för yrkesverksamma inom vård och omsorg riktar sig till dig som har ett års erfarenhet på heltid, eller motsvarande på deltid, inom vård och omsorg. Du kan ha arbetat som chef, ledare, undersköterska, vårdbiträde, stödpedagog eller inom tandvården i alla yrkesroller, samt inom LSS, äldreomsorg, sjukvård, psykiatri, kriminalvård, funktionshinderområdet eller liknande med vårdande arbetsuppgifter.

Kursupplägg

Utbildningsort: Distans.
Utbildningstid: 13 veckor.
Omfattning / poäng: 65 yh-poäng (5 p per vecka).
Studieform: Helfartsstudier på distans. Utbildningen sker på distans, med två timmars föreläsning och seminarium per vecka. Handledning erbjuds också vid bokade tillfällen.
Studietakt: 100%.
Kostnad: Kostnadsfri.
CSN: Studiestöd via CSN kan sökas när du fått kallelse till upprop.
Litteratur: Litteratur köpes av studenten.
Utbildningsform: Yrkeshögskola.

Kursinnehåll

  • Hälsorelaterade beteenden och åtgärder
  • Medvetenhet, samverkan och arbetssätt
  • Planering av transkulturell omvårdnad
  • Religion och hälsa
  • Uppfattningar om hälsa och sjukdom

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Omvårdnad med transkulturellt perspektiv för yrkesverksamma inom vård och omsorg

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medlearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Highlights