Distansutbildning inom teknik

En distansutbildning inom teknik ger dig friheten att välja var och när du studerar. Här nedanför har vi samlat olika distansutbildningar inom teknik – allt för att göra ditt val lite enklare!
Visar 1-20 av 234 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 234 träffar
1
2
3
4
...
12

Teknikområdet är väldigt stort och det finns en uppsjö av inriktningar för dig som vill läsa en teknikutbildning på distans. Antalet olika teknikyrken fortsätter att öka i och med tillväxten av datorer och elektronik. Teknikinnehållet i varor anpassas idag till kunders olika behov. Det ställs också högre krav på varans flexibilitet, kundanalys och produktionsplanering och tekniken utvecklas i större utsträckning tillsammans med kunder och leverantörer. Att ha en examen från en teknikutbildning är idag mycket attraktivt på arbetsmarknaden.

Vi har valt att dela upp teknikområdet med följande underkategorier:

Distansutbildningar inom Bygg
Distansutbildningar inom El / Elektronik
Distansutbildningar inom Energi
Distansutbildningar inom Industri
Distansutbildningar inom Produktionsledning

Distansutbildningar inom teknik

Det finns idag många olika distansutbildningar inom teknik för dig att välja bland. Beroende på ditt intresse och mål med studierna kan du välja mellan olika inriktningar och utbildningsformer. Vare sig du vill läsa en akademisk utbildning som ger högskolepoäng eller en kortare yrkesutbildning som ger specifik kompetens, är valmöjligheterna många!

Teknikutbildningar på universitet och högskola

Du som vill läsa en akademisk distansutbildning inom teknik har mycket att välja bland. Det finns exempelvis ingenjörsutbildningar som kan läsas på distans. Vill du läsa till energitekniker på distans eller produktionstekniker på distans är även det möjligt. Du kan välja att läsa en treårig kandidatexamen på distans eller en femårig masterutbildning på distans.

YH-utbildningar inom teknik

För dig som önskar en mer praktisk eller specifik teknikutbildning på distans är en YH-utbildning på distans rätt val. Du kan till exempel gå en distansutbildning på YH-nivå för att bli drifttekniker eller teknisk säljare. Fördelar med YH-utbildningar är att de innehåller mycket praktik och är framtagna efter arbetsmarknadens behov.

Yrkesutbildningar inom teknik

Söker du en distansutbildning inom teknik som ger dig en specifik komptens? Då är det möjligt att det är en yrkesutbildning som är rätt val för dig. Intresset för yrkesutbildningar ökar ständigt, säkerligen på grund av att de ofta är väldigt relevanta. Du som vill läsa en yrkesutbildning inom teknik på distans kan till exempel välja att bli industri- eller installationstekniker.

Teknikutbildningar på komvux

Behöver du läsa upp dina gymnasiebetyg? Är ditt mål att bli antagen till en högre utbildning inom teknik? Välj då att studera på komvux. Komvux erbjuder flera olika kurser inom teknik. Utbildningsformen är väldigt flexibel vilket gör att du som vill läsa en komvuxkurs inom teknik på distans har den möjligheten. Vänd dig till din hemkommun för komvuxstudier på distans.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in