
Vård och omsorg
Studera en utbildning inom vård och omsorg på distans med handledning!
Utbildningen ger dig en god, allmän grund inom vård- och omsorg. Egenskaper som passar bra med yrket är empati, förståelse och tålamod. Det är brist på vårdpersonal i Sverige och efter din utbildning har du mycket goda chanser till jobb.
Upplägg
Vi anpassar utbildningen efter dina behov och har du kunskaper från tidigare studier eller arbeten kan dessa valideras. Utbildningen sker på distans och är ca 65 veckor lång. För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi oss av den digitala lärplattformen Google Classroom.
Hela Vård- och omsorgsutbildningen är 1500 gymnasiepoäng och har två spår med kurspaket omfattande 800 gymnasiepoäng mot vårdbiträde eller 1500 gymnasiepoäng till undersköterska. Det längre utbildningspaketet innehåller fördjupning och en vald yrkesutgång.
Kursinnehåll
Kurser yrkesutgång Vårdbiträde, 800p
- Anatomi och fysiologi 1 50p
- Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 100p
- Gerontologi och geriatrik 100p
- Hälso- och sjukvård 1 100p
- Omvårdnad 1 100p
- Psykiatri 1 100p
- Psykologi 1 50p
- Social omsorg 1 100p
- Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 100p
Fördjupning för yrkesutgång Undersköterska
- Anatomi och fysiologi 2
- Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2 50p
- Hälso- och sjukvård 2 100p
- Omvårdnad 2 100p
- Psykiatri 2 100p
- Social omsorg 2 100p
- Vård- och omsorg specialisering 100p
- Samhällskunskap 1a1 50p
OBS! Kursen Samhällskunskap 1a1 söks som fristående kurs om du saknar kursen sedan tidigare.
Utbildningen ger 1450 eller 1500 gymnasiepoäng.
Examen, diplom m.m.
När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.
Ansökan och behörighet
Vem kan söka?
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver ha läst grundläggande svenska som andraspråk. Du som läst vid Vuxenutbildningen måste ha godkänt betyg i delkurs 4 Du kan även göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Ansök så här
Du söker alltid via den kommun du bor i, även om utbildningen är på annan ort. I Borlänge kan du få hjälp med din ansökan på Servicecenter.
Adress: Stadshuset, Röda vägen 50
Telefon: 0243-74000
E-post: kommun@borlange.se
Ansök via kommunens hemsida. Hör av dig till oss på Astar eller Servicecenter om du behöver hjälp.
Astar

Astar AB
Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...