Distansutbildningar

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Kategori

Antal frågor

Senaste frågorna inom Distansutbildningar

Hur blir jag sjuksköterska?
Hej.
Jag är utbildad Undersköterska. Jag funderar på att läsa vidare till sjuksköterska på distans.
Men.... Jag har inga betyg från gymnasiet då jag hoppa av, så vad är det jag behöver innan jag kan lösa vidare till sjuksköterska?
Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli sjuksköterska! Du kan läsa på Komvux efter studenten. Då läser du alla kurser du saknar för behörighet där. Kontakta en SYV på Komvux i din kommun så gör de en studieplan för dig. Sedan kan du göra högskoleprovet för att öka dina chanser att komma in på Sjuksköterskeprogrammet. Du kan även göra prövningar på Komvux för att få upp betygen i de kurser som du har låga betyg i. Ta kontakt med Komvux så berättar de mer.

Lycka till! /Petra, SYV

Var kan jag studera?
Undrar om det finns möjlighet att läsa om fred och konfliktfrågor på distans under 2023 på halvfart eller kvartsfart.

MVH
Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte hitta det men kolla på Antagning.se om du hittar någon kurs där inför terminen du tänker på.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur blir jag psykoterapeut?
Hej!

Jag är leg. sjuksköterska och vill studera vidare till psykoterapeut. Men alla utbildningar verkar kosta en hel del. Jag har hört att man ska kunna studera till psykoterapeut gratis - hur gör man det och vad är alternativen?

Med vänlig hälsning,
Svar:

Hej,

För att bli psykoterapeut ska du ha en människovårdande högskoleyrkesexamen i grunden, till exempel psykolog, läkare eller socionomexamen. Efter din examen ska du även gå en basutbildning i psykoterapi, om du går psykologutbildningen så är den redan inkluderad och därför gratis. 

Du kan även hitta Grundläggande utbildning i psykoterapi på högskola/universitet. Det finns en på SU men den riktar sig mot socionomer. Sedan kan jag även se att det finns en på Lunds univeristet. De skriver: För att bli antagen till utbildningen krävs att du har minst två års yrkeslivserfarenhet och en akademisk yrkesexamen om minst 210 högskolepoäng (till exempel socionom, psykolog, läkare eller psykiatrisjuksköterska).Dina chanser att komma in ökar om du utöver studietiden arbetar minst 25 procent inom ett människovårdande yrke där du kan bedriva psykoterapi under handledning inom utbildningens ram.

Kolla på högskolorna som är aktuella för dig om du kan hitta något.

Efter detta ska du arbeta i minst två år inriktat på psykoterapi, sedan är du behörig att söka påbyggnadsutbildningen till psykoterapeut. Utbildningen brukar vara i 3 år på halvfart.

Antagningskraven kan skilja sig en aning mellan utbildningarna, kontrollera med den utbildning du vill gå vilka krav det är som gäller. 

Vänligen/ Petra,SYV

Visar 1-3 av 370 frågor
1
2
3
4
...
124

Annonser