Distansutbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom Distansutbildningar


31 maj 2023
Var kan jag studera?
Hej! Jag skulle vilja läsa en utbildning till hösten, men jag saknar ett ämne, naturkunskap B. Kan man läsa en kurs hos er och göra prov innan hösten?
Mvh,

Svar:

Hej,

Vi bedriver inte några utbildningar men Naturkunskap 2 kan du läsa via komvux i din kommun.

Lycka till! /Petra,SYV

28 maj 2023
Var kan jag studera?
Hej! Jag undrar hur det funkar med distans utbildningar? Vill verkligen utbilda mig till undersköterska och eftersom jag arbetar ville jag gärna hitta en distans utbildning. Jag hittade massor på er hemsida men de flesta är i Stockholm och jag bor i Skåne, Helsingborg. Så min fråga är, spelar det någon roll att de är i t.ex Stockholm osv eftersom det ändå är distans eller hur funkar det?
Mvh

Svar:

Hej,

Om du vill studera genom komvux/vuxenutbildning, vilket man kan göra kostnadsfritt om man blir antagen, måste du gå genom komvux i din egen kommun. Så kolla med dem om det är möjligt för dig. Om det är en privat utbildning helt på distans så ska det inte spela någon roll var du bor.

Lycka till! /Petra,SYV

02 maj 2023
Var kan jag studera?
Hej! jag vill gärna komplettera min undersköterska utbildning på distans,, hur gör jag.? eller vad behöver göra.? aktuell jobbar på en vårdcentral på hemsjukvården .har ni något nummer till en studievägledare.? tack. Mvh:

Svar:

Hej,

Du kan göra det genom Komvux i din kommun (även på distans). Så kontakta dem för att kolla vilka kurser du kan läsa där.

Lycka till! / Petra, SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in