Visar 1-20 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 21 träffar
1
2

Distansutbildningar inom mode

Är du konstnärlig och intresserad av textil och mode? Då kan en distansutbildning inom mode vara något för dig! Beroende på vilken inriktning du väljer när du studerar en distansutbildning inom mode så kan du exempelvis läsa ämnen som sömnad, mönsterkonstruktion, modehistoria, designprocessen, färg- och formlära och liknande.

Om utbildningen

När du läser en distansutbildning inom mode så kan du själv välja när och var du studerar. Antagning sker ofta via särskilda antagningsprov och varje utbildning har olika inriktningar. Vanliga inriktningar kan vara textil, mode, sömnad och klädskapande. Distansutbildningar inom mode finns på folkhögskolor och yrkesskolor.

Yrken inom mode

Efter att du gått en distansutbildning inom mode så kan du - beroende på inriktning jobba inom modedesign, textildesign och mönsterkonstruktion.

Modedesign

När du jobbar med modedesign arbetar du med att ta fram kollektioner, från idé till skiss och sedan färdig kollektion. Som modedesigner har du möjlighet att påverka trender och mode när du skapar kollektioner.

Textildesign

Som textildesigner arbetar du med att formge mönster till tryckta, vävda och stickade tyger. Utifrån dina egna idéer får du lära dig att skapa mönster för textilier och komponera mönster som passar ihop. Du får bland annat lära dig om tryckteknik, färglära, färgsättning och schablonteknik.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in