Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk

i Insjön (+ 1 orter)
Få mer information om skolan 👍

Videoreportage

Om skolan

En gränsbrytande mötesplats och kunskapscentrum för slöjd och hantverk

Vi erbjuder kunskap som formar framtiden. Utgångspunkten i våra utbildningar och kurser är alltid naturens material i kombination med handaskicklighet inom slöjd och hantverk. På Sätergläntan får du unik kunskap om hela processen: från råmaterial till färdiga alster.

Sätergläntan är beläget i Insjön, Dalarna, i en miljö som inbjuder till kreativitet och skapande. I anslutning till Institutet finns Sätergläntans restaurang Elsa & Wilma som även är öppen för allmänheten. Läsårsutbildningarna är studiemedelsberättigade och samtliga utbildningar står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Sätergläntans huvudägare är Hemslöjden (Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund, SHR) och Leksands kommun.

Lärande

Utbildningar på plats och distans, från 1 vecka till 3 år. Livslångt lärande med handens skapande i centrum.

Kvalitet

Vi utgår från naturens material i kombination med handaskicklighet inom slöjd och hantverk. På Sätergläntan får du unik kunskap om hela processen: från råmaterial till färdiga alster.

Gemenskap

Lära tillsammans och i enlighet med din erfarenhet – hos oss kan du som nyfiken börja som nybörjare och fortbilda dig som utövande hantverkare. Samarbete och gemenskap är viktiga delar av våra utbildningar och kurser.

Miljö

Sätergläntan är beläget i en miljö som lockar fram kreativitet och ger dig möjlighet att fokusera på lärandet och hantverket. I Sätergläntans restaurang lagar vi mat som får dig att le, den är näringsriktig med rena smaker.


För mer information om Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk

Reportage

Studera slöjd och hantverk i en spännande och kreativ miljö

Sätergläntan Hemslöjdens gård

Sätergläntan är en spännande mötesplats för alla slöjd- och hantverksintresserade. I denna kreativa miljö finns utbildningar inom väv, trä, sömnad, smide eller stickning. Sätergläntan är en plats för ögat, handen och själen.

Lina Envall studerar träutbildningen vid Sätergläntan, något hon rekommenderar till alla som vill hålla på med trä i framtiden, vare sig de tänkt sig en karriär som möbelsnickare, slöjdare, lärare eller hemslöjdskonsulent.

– Jag känner att mina händer och inte bara mitt huvud har förstått hur man handskas med trä! säger Lina, som drömmer om att jobba som hemslöjdslärare eller kursledare.

Läs mer om hur det är att studera på Sätergläntan i Insjön!

Beskrivning och boende

Utbildningar

Yrkesutbildning
Kurser
Estetiska utbildningar
Hantverk Längd Ort
Slöjd – och hantverkstekniker - distans 1 termin 20 veckor Distans
Slöjd-och hantverkstekniker - distans 2 terminer 40 veckor Distans

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk

Knippbodarna 119
793 41 Insjön

Tel: 0247-645 70
Fax 0247-408 30
www.saterglantan.se

Highlights