Grundkurs i design

Marbella Design Academy, i Marbella (+1 orter)
Längd
12 veckor
Språk
Engelska
Längd
12 veckor
Språk
Engelska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Grundkurs i design

Påbörja din designkarriär på mycket erkända Marbella Design Academy!

Kursen Design Foundation Course på 12 veckor är en perfekt lösning för studenter som vill utveckla sin passion för design samt upptäcka tre konkurrenskraftiga områden: Modedesign och produktion, inredningsarkitektur och design samt grafisk design och media.  

Målet med denna intensiva utbildning är att introducera eleverna till den praktiska aspekten av att vara en designer. Kursen kommer att hjälpa eleverna att utveckla sitt kreativa uttryck, idéarbete, tillföra mening och kontext till sitt arbete samt identifiera sina starkaste områden inom design. 

Efter utbildningen tilldelas eleverna ett Academic – Design Foundation certifikat. Man blir även berättigad att fortsätta sina studier på en av våra treåriga International Bachelor of Arts Validated utbildningar: Modedesign och produktion, inredningsarkitektur och design eller grafisk design och media. Utbildningarna är validerade av vår brittiska partnerskola University of Bedfordshire.

Klassrumsundervisningen stöds av omfattande studiematerial och resurser som har utvecklats av Marbella Design Academy. Man har även tillgång till laboratorier och anläggningar. Internationellt kvalificerade handledare med en stark bakgrund inom modeindustrin kommer att hjälpa dig att utveckla dina kunskaper och förbereda dig för det ambitiösa valideringsprogram som är validerat av vårt brittiska partnerskola University of Bedfordshire.

Kursen på tolv veckor är en perfekt lösning för elever som: 

  • Inte är berättigade för våra treåriga utbildningar 
  • Är osäkra på vilken av våra BA (Honours) program de ska välja

Denna Design Foundation kurs hjälper eleverna att förstå rollen som designer samt det praktiska arbetet. Den kommer att hjälpa eleverna att utveckla sitt kreativa uttryck, idéarbete, tillföra mening och kontext till sitt arbete samt identifiera sina styrkor. 

Design Foundation Course startar i februari, maj och september varje år. Design Foundation Course är också tillgänglig online, med interaktiv virtuell undervisning som ges via Zoom.

För mer information om Grundkurs i design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet.

Det finns inga akademiska krav för denna kurs. 

Examen & Intyg

Efter genomförd kurs tilldelas eleverna ett Academic – Design Foundation certifikat. Dessutom blir man behörig att anmäla sig till en av våra treåriga International Bachelor of Arts Validerade program: Modedesign och produktion, inredningsarkitektur och design eller grafisk design och media. Utbildningarna är validerade av vårt brittiska partnerskola University of Bedfordshire.

Upplägg

Måndag till fredag 9:00 - 13:30.

Kostnader

4 000 euro i avgift.

Studieplan

Introduktion (2 veckor)

Grundläggande visuell kommunikation och designprocess. 

Under introduktionen kommer vi att gå igenom: 

  • Visuella element
  • Komposition
  • Visuell uppfattning
  • Introduktion till färgteori 

Genom interaktiva föreläsningar och utforskande övningar kommer eleverna att skapa förståelse för grunderna inom visuell kommunikation och uppfattning. Eleverna kommer även att utveckla de grundläggande kunskaper som krävs inom fotografering. 

Experiment (5 veckor)

Under denna period kommer eleverna att utforska ett brett spektrum av design och lära sig att hantera utmaningar inom ritning och skapandeprocessen. Eleverna kommer att introduceras till de program som används inom branschen (Adobe Illustrator, Adobe Photoshop och Adobe Indesign). Därför är det viktigt att eleverna tar med sig sina datorer för att installera programvaran. Denna del av utbildningen syftar till att eleverna ska förstå sina intressen och förmågor inom olika designområden.

Det experimentella steget är till för att utmana elevernas kreativitet genom ett projektarbete där eleverna skapar en mängd olika designarbeten. Projektet är upplagt så att eleverna får prova på olika aspekter inom flera områden, bland annat mode, grafik och inredningsarkitektur. 

Eleverna kommer även ha möjligheten att besöka ett museum och/eller galleri för att inspireras av flera områden inom konst och design. Genom forskning och konstnärligt hantverk får studenterna möjligheten att designa ett varumärke, skapa en profil för varumärket och designa modeobjekt. 

Projektet är skapat för att uppmuntra eleverna att utveckla sina idéer. Efter att ha skapat en designbrief, förväntas eleverna sedan undersöka ämnet och producera en högkvalitativ arbetsgrupp. 

Specialisering (4 veckor)

Eleverna kommer att vara involverade i flera designområden och självstyrt engagera sig i ett designarbete. Detta steg är till för att möjliggöra för eleverna att genomföra projekt inom olika designområden. 

I detta skede vet eleverna vilket designområde som de är mest intresserade av. Elevernas projekt kommer att diskuteras och bestämmas med hjälp av en handledare. Handledaren kommer att föreslå lösningar samtidigt som eleven uppmuntras att utveckla sina egna idéer och koncept. 

Specialiseringsfasen lär eleverna hur man jobbar med ett uppdrag och skapar förståelse för hur det är att arbete med design i ett kommersiellt syfte. 

Varje elev kommer att delta i ett projekt som täcker inredningsarkitektur, grafisk design och modedesign. 

Presentation (1 vecka)

I detta skede ska eleverna presentera sitt projekt. De kommer även att bygga en portfolio av sitt arbete för potentiella framtida utbildningar. 

En viktigt aspekt av att vara en designer är att sammanställa och presentera projekt. Denna korta delkurs delas in i två delar för att göra eleverna bekväma med att presentera projekt. 

Eleverna ger en kort presentation om sitt projekt (högst 15 minuter). Presentationen ska visa upp det bästa delarna av projektet. Sedan kommer varje elev att bygga en portfolio att ha med sig på intervjuer för framtida utbildningar. Portfolion kommer att vara organiserad, tilldragande och visa elevernas arbetet under projektet, så som skisser, färdiga produkter och elevernas utvecklingsprocess. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundkurs i design

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Marbella Design Academy
Camino Hoyanca
29110 Monda

Marbella Design Academy 

Studera inredningsarkitektur, grafisk design eller modedesign i Marbella på Spaniens solkust! Marbella Design Academy attraherar studenter från hela världen vilket gör att du kommer att studera i en internationell miljö. Det är en liten skola som tar in max 230...

Läs mer om Marbella Design Academy och visa alla utbildningar.

Highlights