Korta YH-utbildningar

Cirkulär Design inom textil/mode

Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Cirkulär Design inom textil/mode

YH-kursen för dig som vill utvecklas i din roll i textil- och modebranschen genom medvetna och hållbara val i designprocessen

Kursen Cirkulär Design, 20 YH-poäng, är en yrkeshögskolekurs (YH) på halvfart under 8 veckor.

Design är första steget i en textilprodukt. Med kunskap om cirkulär design finns förutsättningar att arbeta för ett mer resurseffektivt användande av råvaror, korrekt materialval med rätt funktion och livslängd. Cirkulär design är att planera produktens hela liv; rätt funktion, material, produktionsmetod osv för just den produkten och hur den ska användas.

I kursen ingår kunskap om hur man ökar en produkts livslängd genom att låta den förändras med konsumentens behov, att möjliggöra återvinning av textilen i produktens slutskede, användande av monomaterial, modulär design och lagningsmöjligheter. Kursen berör även gällande och kommande lagkrav och andra incitament för cirkulär design.

Kursen är speciellt utformad för att stödja yrkesverksamma personer och ger en flexibilitet att genomföra studier som passar individen själv, för att också möjliggöra att kunna arbeta parallellt.

För mer information om Cirkulär Design inom textil/mode, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Behörig att söka är du som har grundläggande behörighet eller reell kompetens. Dessutom ska du ha yrkeserfarenhet från textilbranschen motsvarande minst ett år på heltid. Vid fler sökande än antalet utbildningsplatser kommer vi tillämpa vår urvalsprocess.

Mål

Kursens mål

Sammanfattningsvis kommer du efter avslutad kurs att kunna förstå betydelsen av cirkulära designstrategier och kopplingen mellan strategi i designprocessen och en produkts miljöpåverkan. Du kommer att kunna beakta materialval och funktion för förlängd livslängd och förutsättningar för materialåtervinning. Efter avslutad kurs kommer du att kunna medverka i produktutveckling med hänsyn taget till ökad beständighet, livslängd och möjlighet till tjänstefiering.

Målgrupp

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar med produktframtagning, produktionskedjan, kundanalys samt med helhetsbilden för företaget. Kunskapen och kompetensen är viktig för yrkesroller i branschen, såsom designers, inköpare, kvalitets- och hållbarhetsansvariga, sourcing, och ledningsgrupp.

Kursinnehåll och upplägg

Upplägg

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i vår utbildningsmetod, och all undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område.

Kursen har teoretiska, digitala föreläsningar som även innehåller formativa övningsmoment i form av självskattande quiz. Workshops och diskussionsgrupper skapar förutsättningar för fördjupade kunskaper och förstärkta färdigheter och kompetenser inom området. Kursen avslutas med kunskapsavstämning i form av digital tentamen som är betygsgrundande.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cirkulär Design inom textil/mode

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Nordiska Textilakademin
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – designer och inköpare. Sedan förra året har vi dessutom ett nytt YH-program: Textiltekniker/Processoperatör för dig som gillar produktion och maskinkunskap. Kursinnehållet...

Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Highlights