Visar 1-20 av 25 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 25 träffar
1
2

När man läser en distansutbildning inom religion får du förmågan att kunna anlysera och problematisera olika religioner och deras funktion i olika samhällen, kulturer och stater. Några av de vanliga ämnen man diskuterar är religion och könsroller, religion och politik samt religion och makt. När du läser en distansutbildning inom religionsvetenskap får du en fördjupning och utveckling i hur olika roller för religioner uttrycks i olika samhällsinstitutioner. Vilken inriktning inom religion du bestämmer dig för är helt och hållet upp till dig själv, men möjligheterna till inriktning är nästan obegränsade. Det finns även möjlighet att läsa en mer teologisk inriktning mot exempelvis präst.

Religionsutbildningar på distans

Vill du läsa en utbildning inom religion men inte vill eller kan flytta från din hemort eller kanske vill du kanske kombinera studier med arbete? Då är en distansutbildning inom religion ett perfekt alternativ för dig. När du studerar på distans får du själv lägga upp dina studier, när, hur och var du vill plugga. Det kräver dock att du har god självdisciplin eftersom kraven är lika höga som om du skulle läsa på plats i en skola. Det finns flera olika sorters distansutbildningar som behandlar ämnet religion. Kanske vill du förbättra på dina religionsbetyg från gymnasiet? Där kan du läsa en distansutbildning inom religion på komvux. Det finns även flera folkhögskolor som erbjuder distansutbildningar inom religion, ofta då kombinerat med en allmän kurs men även som bibelstudier. Vill du hellre läsa en universitetsutbildning inom religion på distans så erbjuds även det.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in