Visar 1-20 av 56 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 56 träffar
1
2
3

Psykologi

Psykologi är ett akademiskt ämne som studera människors beteende; hur vi tänker, känner och handlar på ett visst sätt samt varför vi gör det. Under studierna får du lära dig att förstå människor med hjälp olika psykologiska infallsvinklar. Du kommer också att introduceras till inriktningar inom psykologi såsom kognitiv-, utvecklings- och personlighetspsykologi. 

Studera en distansutbildning inom psykologi

En distansutbildning kan ske på flera olika sätt, antingen utan fysiska träffar eller endast med ett fåtal. Vad som är gemensamt för flera utbildningar är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Kommunikation mellan lärare och andra studenter sker via skolans diskussionsforum eller webbstudieplats. Grupparbete och föreläsningar sker med hjälp av en webbkamera. När du läser en distansutbildning inom psykologi har du en stor flexibilitet då du till exempel kan planera dina studier efter dina egna behov. 

Distansutbildningar inom psykologi på universitet och högskola

Du som vill läsa en akademisk utbildning inom psykologi, kan till exempel välja att läsa en distansutbildning inom beteendevetenskap.

Andra möjligheter som finns för dig som vill läsa distansutbildning inom psykologi är exempelvis att gå ett program i psykologi eller omvårdnad. Akademiska utbildningar är breda och gör det möjligt för dig att vidareutbilda dig på universitet och högskola samt forska.

Distansutbildningar inom psykologi på yrkeshögskola

På YH-nivå kan du läsa en kort och innehållsrik utbildning som innehåller mycket praktik. Tack vare nära kontakt med näringslivet, ger en YH-utbildning dig ofta chansen att snabbt komma ut på arbetsmarknaden. Du som vill gå en YH-utbildning inom psykologi, kan exempelvis välja att läsa till integrationspedagog på distans. YH-utbildningar är ofta väldigt specifika och inriktade på ett visst område.

Distansutbildningar inom psykologi - yrkestubildning

Du som vill ha en specifik kompetens, kan välja att läsa en yrkesutbildning. Vill du läsa psykologi på distans kan du till exempel läsa till terapeut eller coach inom flera inriktningar.

Det finns många yrkesutbildningar att välja bland för dig som vill läsa psykologi på distans. Välj att rikta in dig mot stress, missbruk, relationer eller något annat som intresserar dig!

Distansutbildningar inom psykologi på komvux

Behöver du komplettera dina betyg från gymnasiet? Det kan du göra på komvux.

Om du vill läsa distansutbildning inom psykologi har komvux många kurser att välja bland. Du kan även läsa ett helt program som ger dig en yrkestitel, som till exempel skötare inom psykiatrin.

Komvuxstudier är väldigt flexibla, och du får hjälp av en studie- och yrkesvägledare att lägga upp en individuell studieplan. Kontakta din hemkommun om du vill läsa på komvux.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in