Certifierad Hundpsykolog

Hundens hus
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Göteborg, Stockholm
Distans med träffar
2 år
Deltid, distans
Startdatum: Flera starter/år i Stockholm och Göteborg, se hemsida för aktuella kursstarter - Distans

Videoreportage

Var och när?

Se hundenshus.se för aktuell kursstart. 

Certifierad hundpsykolog

Om utbildningen

Certifierad Hundpsykolog - hundinstruktör och hundpsykolog i samma utbildning!

Drömmer du om att få arbeta med hundar? Detta är den bästa och bredaste utbildningen i sådana fall! När du studerar på Hunden Hus så får du kunskapen, verktygen och praktiken du behöver för att du ska kunna arbeta professionellt som hundpsykolog. I utbildningen ingår:

Inlärning
Du får djupa kunskaper i hur inlärning fungerar och vad du behöver tänka på när du tränar hundar.

Valp- och vardagslydnad
Innan utbildningen är klar kommer du att ha gått igenom över 50 övningar, alltifrån kontakt, följsamhet, koppelträning, inkallning, hantering, lekutveckling, självförtroendeövningar med mera.

Problembeteende
Du kommer att få både kunskapen och praktiken för att kunna arbeta med problemhundar.  Under teorin går vi igenom vad en problemhund är och olika orsaker till problembeteenden. Vi kommer även att gå igenom olika analysmetoder som exempelvis stress och stressanalys, chockbehandling, sjukdomar och fysiska orskaer till problembeteenden. Förutom att lära sig om hundar och deras beteenden får du även lära dig hur du på nästa sätt intervjuar och coachar hundägaren.  Under hundpsykologutbildningen ingår även mycket praktik och du kommer att få arbeta med problemhundar under lärarhandledning. Vi vet att med mycket praktik blir man en bra hundpsykolog.

Etologi och konsten att läsa hund
Det här är ett viktigt ämne för sig som vill arbeta som hundpsykolog. Varifrån härstammar hunden, hur fungerar ett bra ledarskap och en fungerande hundgrupp, hur kommunicerar hundar med varandra? Det är frågor vi kommer att gå igenom och du kommer att få träna dig att läsa och tolka hundar i olika situationer. Under denna del går vi även igenom valputveckling och valpspråk.

Raskunskap
Under utbildningen tar vi fasta på ras- och individanpassad träning, så du kommer att få lära dig om hur olika och ändå lika vissa hundraser är. Du kommer att få lära dig om rasernas tidigare arbetsområden, deras temperament och intensitet, stressnivå, förhållande till människor och andra hundar med mera. Vad ska du tänka på när du tränar en border, saluki, pit bull, collie, jack russer terrier, labrador etcetera. Vi kommer även att gå igenom valpträning med olika raser – vad är viktigast för just den rasen och vilka problembeteenden kan du förebygga med tidig träning.

Hundens behov
Du får lära dig om socialträning, miljöträning, hälsovård, sjukdomar hos hund, lugnande massage etcetera.

Kommunikation, pedagogik och psykologi
Här kommer vi att gå igenom olika kommunikationsmönster, samtalsmetodik, pedagogiska tips etcetera. Du kommer att få kunskap och insikt i hur människor fungerar – både i grupp och individuellt. Det är viktigt att du har förståelse för detta eftersom du kommer att arbeta med hundägare, både under kurs och individuellt, och om du inte når hundägaren kommer du heller inte kunna hjälpa hunden.

För mer information om Certifierad Hundpsykolog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hundens hus?

Bli diplomerad/certifierad

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Du ansöker till hundpskologutbildningen och börjar med delkursen hundinstruktör. När du är klar med den så går du delkursen hundpsykolog. Observera att den utbildningen kan komma att ligga på vardagar. 

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning blir du Certifierad Hundpsykolog. 

Kostnader

Paketpris: se aktuell kursstart. Du har möjlighet att delbetala räntefritt via Human Finans 
Hundens hus

Hundens Hus - ett kunskapscentrum för människor med hundar! 

Försörja sig på drömmen att jobba med hundar? Allt fler gör det och det är möjligt även för dig! Då är Hundens Hus det självklara valet! Skolan startades 1992 av Cilla Danielsson, och har utbildat de allra flesta som idag har hundcenter, instruktörsutbildningar,...


Läs mer om Hundens hus och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Hundpsykolog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hundens hus

Storängsvägen 25
115 42 Stockholm

Tel: 08-29 17 74
Mobil 076 - 532 46 89
hundenshus.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Annelie Malm

Att börja med hundpsykologen direkt efter hundinstruktörs utbildningen är det bästa jag har gjort. Att vara i ett sammanhang med duktiga inspirerande lärare och träffa hundälskande människor från hela landet ger mersmak för att vilja lära sig mer. Varje modul var sakliga och nyttiga med kunnig personal. Hade önskat lite mer fördjupning kring var...

Hundens Hus Kommentar:
Hej Annelie,
Tack för din recension. Vi tar tacksamt emot all feedback på vad som kan bli ännu bättre. Vi är glada att du trivts hos oss! Hoppas vi ses igen framöver.
Visa mer
Camilla Olofsson

Otroligt givande utbildning! Bra upplägg, lärorik med intressanta ämnen. Mycket kompetenta lärare som du har som stöd under hela utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in