Yrkesvux på distans

Yrkesvux på distans för dig som vill ha frihet

Mycket frihet och snabbt ut i arbetslivet. Hur låter det? Yrkesvux utbildar till yrken som samhället skriker efter. Välj att studera på distans för att få bestämma över din egen tid. Ta chansen och hitta din utbildning här! 
Visar 1-20 av 56 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 56 träffar
1
2
3

yrkesvux på distans

Tanken med yrkesvux är att du som går utbildningen ska få arbete direkt när du är klar. De utbildningar som finns tillgängliga är utbildningar inom bristyrkesområden. Yrkesvux är en statlig satsning på gymnasial nivå inom komvux.

Sök utbildning via din hemkommun

Det kan vara olika vilka utbildningar som erbjuds från kommun till kommun och du behöver alltid söka till utbildningen genom din hemkommun. 

Hur fungerar yrkesvux med distansstudier? 

Vissa kurser och utbildningar på distans är helt webbaserade medan andra har fysiska träffar som är obligatoriska. Ibland behöver vissa prov göras på plats eller arbetsprover lämnas in. En helt webbaserad utbildning kan även ha bestämda tider för virtuella träffar medan en annan inte har några bestämda tider alls. 

Var noga med att se vad den distansutbildning du väljer har för upplägg så att det inte sker något missförstånd. 

Ett klassrum online

Att studera på distans betyder att du har ditt klassrum online. Det enda du behöver är en internetuppkoppling. Skolorna och universiteten har en läroplattform där du får ett inlogg. På plattformen kan både lärare och elever kommunicera med varandra. Hur plattformen används är olika, några exempel på vanliga moment är:

  • inspelade föreläsningar
  • forum för diskussion
  • seminarier via webbcam 
  • lärarrespons via mail

Är en distansutbildning likvärdig en utbildning på plats?

Ja! Ofta specificeras det inte heller i examensbeviset om en utbildning varit på distans eller inte. Kvalitetskraven är lika höga.

Plugga i Sverige - från vilket land som helst

Att gå en utbildning på distans betyder att du kan vara var som helst i världen - och fortfarande få en svensk examen. 

Du bestämmer själv

Självdisciplin är otroligt viktigt för den som väljer att studera på distans. Om du studerar på heltid så innebär det en arbetstid på 40 timmar per vecka. Du blir "din egen chef" och behöver se till att du hänger med i tidsplanen även om inga studier är schemalagda i förväg. 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in