Yrkesvux/Program (Komvux)

Kostrådgivare - Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning

Sverigehälsan, Distans
Längd
25 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
16 oktober, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-07-17
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
25 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
16 oktober, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-07-17
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

16 oktober, 2023

  • Distans med träffar
  • Distans
  • Sista ansökan: 2023-07-17

Om utbildningen

Kostrådgivare - Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv intiktning

Vill du inspirera och stötta människor till nya, bättre kostvanor? Vill du ha vetenskapligt baserade kunskaper om kost och hälsa för att hjälpa dina klienter till de bästa förutsättningarna för ett friskare och hälsosammare liv? Då är det här utbildningen för dig. Med Sverigehälsans utbildning till Diplomerad Kostrådgivare får du allt du behöver för att kunna arbeta som kostrådgivare!

Att arbeta som kostrådgivare innebär att du möter många människor och din roll är att hjälpa dem förändra sina kostvanor. Under utbildningen lägger vi stort fokus på det rådgivande samtalet och att du lär dig hur tankar, känslor och beteenden påverkar våra kostvanor.

Våra fantastiska lärare och föreläsare har lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom sina respektive områden. Under utbildningen får du också tillgång till Dietist Net - ett kostrådgivningsprogram för att räkna ut näringsbehov. Under utbildningen arbetar du med egna klienter under handledning.

Kvalitetssäkrad utbildning

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund - friskvårdsbranschens ledande förbund - vilket innebär att du får en relevant utbildning och kunskap som efterfrågas i branschen.

För mer information om Kostrådgivare - Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Utbildningen till Diplomerad Kostrådgivare vänder sig till dig som vill arbeta professionellt som kostrådgivning och vill stötta andra i att välja nya hälsosamma vanor. Den passar både dig som vill starta på ny kula som kostrådgivare och dig som vill komplettera din nuvarande yrkesroll med kostrådgivning.

Undervisningsform

Utbildningen bedrivs helt på distans med 16 lärarledda dagar fulla av föreläsningar, diskussioner och övningar. 

Utbildningens innehåll

  • Kost och hälsa – kostrådgivning, kostanalys och näringsämnen. Hur kroppen tar upp och bryter ner mat och hur olika levnadssätt påverkar hälsan.
  • Kognitiv pedagogik – hur kan man inspirera och hjälpa sina klienter till förändring? Du lär dig exempelvis om den kognitiva triangeln – hur tankar, känslor och beteenden styr våra kostvanor.
  • Kommunikation – hur riktar man sitt budskap till olika klienter med olika typer av behov och förutsättningar?
  • Livsmedels- och näringskunskap (1 & 2) – fördjupad kunskap om råvaror och livsmedel kopplat till hälsa, hur de kan kombineras efter näringsbehov. Du lär dig om etiska, juridiska och miljömässiga frågor samt kemiska och fysikaliska processer.
  • Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – i slutet av utbildningen har du fyra veckor praktik direkt på en arbetsplats.

För mer information, läs mer på sverigehalsan.se

Så ansöker du

För anmälan/ansökan finns två alternativ:

  • Ansök via komvux i din hemkommun - på sverigehalsan.se finns en guide för hur du ansöker, steg för steg). Du kan ansöka mellan 3 april – 20 augusti 2023
  • Ansök och finansiera utbildningen själv - boka din plats på direkt på sverigehalsan.se

Behörighetskrav: 

Du som ansöker via komvux behöver ha betyg i svenska/svenska som andra språk på grundläggande nivå från grundskolan eller motsvarande.

Fortsatta studier

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sverigehälsan

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kostrådgivare - Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
5/5
Annika
09 jan 2023
En härlig tid!

Den har givit så mycket både mentalt och praktiskt. Lärarna känns genuina och utbildningen är upplagd på ett relativt lättsamt sätt

5/5
Anna M
09 jan 2023
Bra och inspirerade kurs.
5/5
Emma Ekstedt
09 jan 2023
Rekommenderas varmt! Grymt bra!

Skrev en hel del i mina tidigare svar i utvärderingen.

Sverigehälsan
Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...

Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Highlights