Visar 1-20 av 178 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 178 träffar
1
2
3
4
...
9

distansutbildningar inom hälsa

Du gör skillnad!

Kost och hälsa är i dagens samhälle högaktuella ämnen. Intresset och engagemanget bland människor ökar hela tiden och din framtid se därför ljus ut om du väljer en utbildning inom detta område! Utbildningarna riktar sig till dig som vill arbeta med människor och förebygga skador, inspirera till ett mer hälsosamt liv genom träning och kost och dig som vill arbeta kreativt. Det är en bransch där du kan göra skillnad på många olika plan!

Utbildningsmöjligheter inom hälsa, friskvård och skönhet

Det finns flera utbildningsformer att välja bland för dig som vill läsa friskvård och hälsa på distans. Distansutbildningarna inom hälsa, friskvård och skönhet har ökat under de senare åren, en anledning till det är att hälsa, på olika sätt, har blivit allt viktigare för människor.  

Universitet, yrkesutbildning eller komvux – vad ska du välja?

För att hjälpa dig lite på traven så har vi listat några exempel på vad du kan läsa på de olika utbildningstyperna. Det finns både längre program, specialistutbildningar och kortare kurser att välja mellan.

På universitet och högskola kan du till exempel läsa hälsovägledning, idrottsvetenskap och rehabilitering på distans. Du kan även läsa en utbildning till hälsocoach på distans eller inrikta dig mot arbetsterapi. Det finns många yrkesutbildningar inom friskvård och hälsa att välja bland för dig som vill läsa på distans. En yrkesutbildning ger dig en viss titel som till exempel kostrådgivare, stresscoach, makeup artist, massageterapeut och personlig tränare. Yrkesutbildningar innehåller mycket praktik vilket passar dig som snabbt vill knyta kontakter med näringslivet och komma ut på arbetsmarknaden.

Du som vill läsa på folkhögskola har också alternativ inom friskvård och hälsa på distans, du kan till exempel läsa till hälsovägledare. Om du istället behöver komplettera dina gymnasiebetyg kan en komvuxutbildning vara rätt för dig. På komvux kan du läsa både enskilda kurser och längre program – du väljer det som passar bäst för dig.

Yrken inom friskvård och hälsa

Distansutbildningar inom hälsa, friskvård och skönhet ger möjlighet att arbeta inom många olika branscher. För att göra det tydligare har vi listat några yrken som du kan arbeta som här nedanför: 

  • kostrådgivare
  • livsstilsrådgivare
  • friskvårdskonsult
  • massör
  • personlig tränare
  • zonterapeut
  • hälsocoach
  • makeup artist

Lycka till med dina framtida studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in