Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå

Längd
Blandad undervisningstid
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: 17 april
Utbildningsform
Distans
Längd
Blandad undervisningstid
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: 17 april
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå

K2RPH – Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå

Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå

Är du intresserad av att främja hälsa, utveckla vård och driva forsknings- och utvecklingsprojekt inom sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa, barnmorskans verksamhetsområden? Då är detta ett kurspaket för dig! Kurspaketet i Reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå ges på halvfart över två terminer och riktar sig till dig som är legitimerad barnmorka och har en magisterexamen i reproduktiv och perinatal hälsa, och som vill fortsätta studierna på avancerad nivå.

Om utbildningen

Under utbildningen är ditt vetenskapliga examensarbete i fokus. Du studerar till största delen självständigt med stöd av handledare medan du fördjupar dig i forskningsfältet och forskningsmetodik. När du har slutfört utbildningen kan du ansöka om en masterexamen i reproduktiv och perinatal hälsa.

Studier utomlands

Vi har samarbeten med universitet och vårdverksamheter över hela världen och det finns goda möjligheter för dig att  skriva examensarbete utomlands. Beroende på dina egna intresseområden och fokus kan vi erbjuda spännande miljöer inom såväl förlossningsvård som gynekologisk, perinatal och preventiv vård. Det ger dig goda chanser att studera de olika förutsättningarna för reproduktiv hälsa på plats, och med lokala experter nära till hands för stöd och handledning.

För mer information om Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 17 april

Förkunskaper

Behörigheter och urvalFörkunskapskrav

Barnmorskeexamen om 90 hp. Magisterexamen inom reproduktiv och perinatal hälsa eller motsvarande innehållande ett examensarbete på avancerad nivå om 15 hp inom huvudområdet. Vetenskaplig metod om 7.5 hp. Språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 285 hp.

Efter utbildningen

Efter studierna

Med din masterexamen i handen kan du välja att fortsätta studierna på doktorandnivå. Här kan din forskning t.ex. hjälpa till att förbättra förutsättningarna för en hållbar och jämställd reproduktiv hälsa för alla kvinnor och familjer.

Upplägg

Termin 1

Under Termin 1 förbereder du dig för att skriva din masteruppsats genom att avgränsa problemområde, formulera ett forskningsproblem och avgöra lämplig design och metod för arbetet.

Kurs 1, RPH250 Litteraturfördjupning inom reproduktiv och perinatal hälsa, 7.5 hp är en litteraturfördjupning inom det forskningsfält du har valt.

I kurs 2, RPH400 Vetenskaplig metod för master i reproduktiv och perinatal hälsa, 7.5 hp fördjupar du dina kunskaper i vetenskaplig teori och metod.

Termin 2

Under kurs 3, RPH040, Examensarbete för master i reproduktiv och perinatal hälsa, 15 hp skriver du examensarbetet vilket du presenterar och försvarar vid ett examinationsseminarium där du också granskar/ opponerar på ett annat examensarbete.

Personcentrerad profil

Utifrån ett livscykelperspektiv utgår utbildningen från ett personcentrerat, hållbart synsätt - både för individ, samhälle och på global nivå. En viktig del i detta är att främja kvinnans och närståendes rätt till självbestämmande och delaktighet, alltid grundat i ett jämställdhetsperspektiv. 

Sahlgrenska Akademin

Sahlgrenska Akademin


Reportage

Yrkesinspiration: tandhygienist

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sophia utbildade sig till tandhygienist på Odontologen i Göteborg och precis som alla sina kursare hade hon fått jobb redan innan hon ens tog examen. Läs mer om yrket, kompetensutveckling och Sophias upplevelse här.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kurspaket i reproduktiv och perinatal hälsa på masternivå

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin
Box 400
405 30 Göteborg

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin är en av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Sahlgrenska akademin gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög...

Läs mer om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och visa alla utbildningar.

Highlights