Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

i Stockholm (+ 2 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Lillsved Gymnastik - och Idrottsfolkhögskola

Lillsveds mål är att vara Sveriges ledande folkhögskola och mötesplats med inriktningen:

• Hälsa
• Idrott och rörelse
• Coachande ledarskap

Lillsved coachar för livet

Lillsved Gymnastik - och Idrottsfolkhögskola vill i sin verksamhet utveckla människans fysiska, psykiska, sociala och kulturella välbefinnande. På det sättet vill skolan bidra till en högre livskvalitet. Lillsved Gymnastik - och Idrottsfolkhögskola betonar särskilt kroppsrörelsens betydelse för hälsan. 

I skärgården men nära storstan

Lillsved Gymnastik - och Idrottsfolkhögskola ligger på en udde av Värmdölandet. Alldeles utanför udden förenas Lindalssundet med Saxarfjärden och där går den stora farleden mot Stockholm. Ett omväxlande skärgårdslandskap omger skolan med vikar, skogsdungar och öppna marker. Skolan ligger nära Stockholm med storstadens många möjligheter. 

På Lillsved har man utbildat ledare sedan 1937. Skolans folkhögskolekurser är genomtänkta och väl anpassade till omvärlden. Hälsoidrottens, fitnessbranschens och fritidssektorns ständigt fortgående utveckling återspeglas i utbudet av utbildningar och skolans deltagare blir väl förberedda för ett yrke eller fortsatta studier. 

Lillsved har lokaler för både små och stora grupper upp till ca 220 personer. På Lillsved blandas gammalt med nytt. I Herrgården med sina äldsta delar från mitten av 1800-talet finns bl.a. bibliotek, konferens/undervisningslokaler och sociala ytor. Måltiderna serveras i Lillsveds restaurang som ligger inbäddad i grönska bland sekelgamla träd i Lillsveds park. Naturen inbjuder till friluftsliv, avkoppling och träning.

Stora idrotts- och träningslokaler

För idrott, träning och motion har Lillsved en välutrustad idrottshall med fullstora mått, gymnastikhall, ett stort gym för styrke- och konditionsträning, spegelsal, spinningcyklar, klättervägg, lokal för massage, utegym, parkourbana, hoppbacke för skidakrobatik, motionsspår, tennisbanor, samarbetsbanor "kul i natur", multigolfbana, beachvolleybollplan, gräsfotbollsplan, skärgårdspaddling.


För mer information om Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

Varför välja Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola?

Samarbete med branscher

Bli licensierad

Distansutbildning med tillfällen på plats

Reportage

"Magiska året på Lillsved!"

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Lisa Jönsson, platschef på skidsystemet Baqueira-Beret i Spanien, berättar om sin tid på idrottspedagogutbildningen på Lillsved. Läs mer här!

"Ingen kommer ångra ett år på Lillsved!"

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Angelica Avebjörk, yrkesverksam hälsocoach och personlig tränare, berättar om sin tid på Hälsocoachutbildningen på Lillsved. Här kan du läsa mer!

"Året på Lillsved var ett av de mest lärorika och utvecklande åren för mig!"

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Sebastian Nykvist, yrkesverksam hälsocoach och personlig tränare, berättar om sina erfarenheter av Lillsveds Hälsocoachutbildning. Läs mer här!

"Ett av de bästa åren i mitt liv!"

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

Isabell Zetterström, yrkesverksam inom filmproduktion, berättar om sina erfarenheter av idrottspedagogutbildningen på Lillsved. Här kan du läsa mer!

Utbildningar

Ortbeskrivning

Öppet Hus

Lillsvedsdagen med öppet hus och aktiviteter

Hej!

Den 4 maj 2024 har vi Lillsvedsdagen med massor av aktiviteter på Lillsved Gymnastik- och Idrottsfolkhögskola.

Då kan du få träffa deltagare och lärare samt delta på idrottsaktiviteter.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-05-04    Tid:   10:00 - 15:00  

Vanliga frågor

  • Ja, samtliga våra kurser är CSN-berättigade. Personlig Tränare och Hälsocoach är på eftergymnasial nivå (B1) och övriga kurser är på gymnasial nivå (A1/A2). Du måste själv ansöka om CSN. Skolan sänder in en rapport i samband med skolstart och du går själv in på ”Mina sidor” och lämnar en studieförsäkran. Därefter får du en utbetalningsplan där utbetalning normalt sker en gång/månad.

  • Undervisningen på heltidskurserna är gratis. Om du bor på internatet betalar du månadshyra samt mat. Det kostar ca 7500 – 9500 kr/månad. Är du externatdeltagare betalar du för fika och lunch. Distanskurserna är också gratis. Läs mer om kostnader för specifika kurser genom att läsa under respektive kurs.

  • Om du vet på förhand att du inte kan närvara någon av träffarna tycker vi att du bör överväga att söka till ett annat år när du kan ge kursen fullt fokus. Det blir bättre så. Man kan vara borta någon enstaka träff vid t ex sjukdom, men på kursen Personlig Tränare är det 100% närvaro som gäller för att kunna nå godkänt resultat.

  • Alla kurser med höststart får besked senast veckan innan midsommar. Svaret kommer på den mejl du angivit till skolan och bekräftelse krävs på antagningsbeskedet. Under denna vecka får du också besked om du står på reservplats eller inte kommit in på kursen. Vi har inte upplysningsplikt kring vilken plats du har som reserv.

  • Ja! Lillsved har
    1. Internatboende för ca 70 deltagare av de som studerar på heltid.
    2. Boende på träffarna till alla deltidsstuderande deltagare på distanskurserna.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Tel: 08 - 541 385 30
Fax 08 - 541 383 16
lillsved.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 236 recensioner
Skriv en recension
5/5
Josef
23 apr 2024

Bästa chans för utveckling och nya möjligheter 👌

Christina Hjelmar
24 apr 2024
Härligt! Så bra att möjligheten med Allmän Kurs finns för att öppna för nya möjligheter...
Visa mer
5/5
Pablo
19 apr 2024
Personlig utveckling

"Lillsved Idrottsfolkhögskolan är som en hemtrevlig träningsoas där jag både pumpat järn och boostat mitt självförtroende! Personalen är som hälsocoacher med superkrafter, och t...

Christina Hjelmar
22 apr 2024
Tack Pablo för din målande recension. Det är dessa förutsättningar vi alltid eftersträv...
Visa mer
5/5
Christoffer
18 apr 2024
Gedigen utbildning med goda referenser inför framtiden!

Utbildningen Hälsocoach, PT och GTI på Lillsveds Idrottsfolkhögskola har ett gott rykte inom gym- och träningsvärlden. Tillsammans med pedagogiska lärare, tillgång till gym/hall...

Christina Hjelmar
22 apr 2024
Vad härligt, du har fattat hela grejen med att studera på folkhögskola. Ju mer du sätte...
Visa mer
Highlights