"Året på Lillsved var ett av de mest lärorika och utvecklande åren för mig!"

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

S200

Varför valde du att söka till Lillsveds Hälsocoachutbildning?
Jag var redo för ett nytt steg i livet efter att ha jobbat fyra år i Försvarsmakten. Fysisk aktivitet och idrott har alltid varit en stor del av mitt liv och något jag gärna ville jobba med. Att förbättra folks hälsa och träningsupplevelse lockade mig mer än något annat. Jag ville ha en så komplett och bred utbildning som möjligt. Jag vill jobba med hela människan med ett brett spektra där träning, kost och livsstilsfaktorer tas i hänsyn för att genomföra en förändring. Att dessutom kunna komplettera med massage och gruppträning kändes optimalt. Det gav ett ännu mer seriöst intryck att utbildningen var ett år istället för ett par månader som motsvarande utbildningar kan vara.

Hur var året på Lillsved?
Det var ett av de roligaste och mest lärorika åren i mitt liv. De första tre veckorna undrade jag vart jag hamnat när kontrasten till min förra arbetsgivare var enorm men jag trivdes. Vi var ett väldigt sammansvetsat gäng som härjade vitt och brett på skolan. Livet på skolan var enkelt, man sov, tränade, pluggade, åt, hängde, lekte, bastade och njöt av omgivningarna. Jag växte och utvecklades väldigt mycket under året på ön. Allt jag lärde mig om mig själv har hjälpt mig väldigt mycket i mitt privatliv samt i arbetslivet. Innehållet i utbildningen levde verkligen upp till mina förväntningar. Den var både bred och med en bra spets. Lärarna är otroligt kompetenta och vill verkligen att du skall utvecklas, vilket du garanterat kommer göra, både som person och inom yrkesrollen, om du har ett öppet sinne och är mottaglig för det ni gör.

Vad har du haft för jobb/studier efter din utbildning?
Jag fick jobb på Balance Training innan studierna var avslutade. Vi blev uppköpta av SATS när jag jobbat i 8 månader och jag stannade där i fyra månader men deras sätt att arbeta passade inte riktigt mig. I samma veva blev jag rekryterad av Master Training där en av mina första kunder blev kronprinsen och kronprinsessan. Jag jobbar även i Mårten Nyléns Team I’am Ready som har träningsevent i Stockholmsområdet, på Innovate CrossFit som är Storstockholms finaste CrossFit box samt på Fysiolabbet i Södertälje som är en funktionsmedicinsk klinik. Jag kompletterade min utbildning med en CrossFit utbildning direkt efter skolan. Nu i höstas var jag i Seattle, WA, och utbildade mig till funktionsmedicinare.

Vad gör du idag?
Jag jobbar fulltid som personlig tränare på Master Training, deltid på Innovate CrossFit samt på Fysiolabbet. Jag är även med och leder träningsevent med Mårten Nyléns Team I’am Ready.

Övrigt du vill dela med dig?
Året på Lillsved var ett av de mest lärorika och utvecklande åren för mig. Jag hittade tillbaka till mig själv och hittade verkligen rätt i livet efter det. Många pusselbitar föll på plats och jag fick nya vänner för livet.




Läs mer om Hälsocoach - lic PT & Gruppträningsinstruktör

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Lillsved Gymnastik – och Idrottsfolkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.