Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans

Bergklint education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Heltid 3 veckor, deltid upp till 12 månader.
Heltid/deltid
Ej studiemedelsberättigad – se lånealternativ
9 975 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Distans
9 975 SEK
2023-04-24

Distans
9 975 SEK
2023-05-29

Distans
9 975 SEK
2023-06-26

Distans
9 975 SEK
2023-08-28

Videoreportage

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans

Utbildning till Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans   

                                                                                 

Våra Diplomerade/Licensierade yrkesutbildningar till Kostrådgivare och Livsstilsrådgivare/ Livsstilscoach är godkända och kvalitetssäkrade av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Kroppsterapeuternas yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika yrkeskategorier inom kost, behandling och träning.

Allt fler människor är idag medvetna om kostens betydelse både för barn, ungdomar och vuxna då det gäller att värna om hälsan. Många människor vill lära sig att äta rätt och få en bättre livsstil.  Både den enskilda individen och företagsledningar inser idag hur mycket man kan tjäna på att förebygga hälsan i tid både vad det gäller ekonomiskt som personligt välbefinnande.

Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). I kursen framhävs inte någon specifik diet då det är viktigt att en Kostrådgivare inriktar sig på hälsosam livsstil och inte bara på vikt. Utbildningen ger dig verktyg och metoder för att hjälpa andra människor till en hälsosam och hållbar livsstil.

Som Kostrådgivare kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil. Du kan även arbeta med friskvård för att förebygga kostrelaterade sjukdomar. Du kan vända dig till både privatpersoner, företag och offentliga förvaltningar.

Som Kostrådgivare kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil.

Du kan även arbeta med friskvård för att förebygga kostrelaterade sjukdomar. Du kan vända dig till både privatpersoner, företag och offentliga förvaltningar.

Vad gör en Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare?

Idag är fler och fler människor medvetna om hur viktigt det är att sköta kosten både som barn och vuxen, för att värna om sin hälsa. Många vill lära sig att äta rätt och få en bättre livsstil.

Som Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil. Du kan arbeta med friskvård för att förebygga kostrelaterade sjukdomar. Du kan arbeta både mot privatpersoner, inom kommunen samt på olika företag. Både den egna individen och företag inser idag vikten av att förebygga hälsan i tid både vad det gäller ekonomiskt och personligt välbefinnande.

Kostrådgivarutbildningen på distans består av tre delkurser

Utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans hos Bergklint education omfattar tre delkurser, med obligatoriska uppgifter, samt en slutexamination. Den består av både teoretiska och praktiska moment och bygger på vetenskapligt förankrad forskning.

Hela utbildningen håller en hög kvalité med många kundfall, vilket gör att du efter avslutad utbildning har förutsättningarna för att snabbt komma igång och arbeta som Kostrådgivare. Under hela utbildningen får du som student stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare.

För mer information om Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Vem kan läsa utbildningen?

 • Du som har ett passionerat intresse av att arbeta som Kostrådgivare och vill arbeta med kost, hälsa, livsstil och träning.
 • Du som arbetar eller vill arbeta med hälsa på din arbetsplats och vill uppdatera dig om kost, hälsa och livsstil för att sprida dina kunskaper till övriga medarbetare.
 • Du kanske helt enkelt bara vill utveckla och fördjupa dina kunskaper som privatperson för att ha nytta av det i vardagen.

Det är en fördel att ha gymnasiekompetens om du ska kunna följa med på kursens nivå men inga formella förkunskaper krävs. För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur samt dator och internetuppkoppling.

I mån av plats har skolan även löpande antagning till utbildningen.

Upplägg

Utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare innehåller följande moment:

Delkurs 1

 • Kritisk granskning av internetbaserad fakta
 • Näringslära/näringsfysiologi
 • Energiomsättningen
 • Basalmetabolism (BMR), Fysiska aktivitetsnivån (PAL)
 • Hormonernas funktioner
 • GI (glykemiskt index, GL (glykemisk belastning)
 • Vitaminer och mineralämnen
 • Antioxidanter, fria radikaler och kosttillskott
 • Matspjälkningen
 • Kostens påverkan på tarmfloran
 • Antiinflammatorisk kost
 • Hälsa och livsstil
 • Ätstörningar
 • Förebyggande av kostrelaterade sjukdomar
 • Idrottsnutrition. Grundläggande kunskaper i kost och träning

Delkurs 2

 • Olika mätmetoder för en hälsosam vikt
 • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
 • Genomgång av kostdataprogram
 • Genomförande av matdagbok
 • Näringsvärdesberäkningar och kostanalys
 • Praktiska fallstudier med kostupplägg för viktminskning och prestationshöjning

Delkurs 3

 • Livsmedelskunskap
 • Tillämpad näringslära
 • Näringsdeklarationer och näringsinnehåll på livsmedelsprodukter
 • Modedieter, GI, 5:2-dieten och LCHF
 • Utställningar, praktiska övningar med tillämpning av teoridelen

Under utbildningen använder vi oss av ett kostdataprogram som är specialanpassat för kostrådgivare och personliga tränare.

Delkurserna består av teoretiska och praktiska moment med olika fallstudier och praktiska övningar där du får användbar kompetens för din roll som kostrådgivare. Övningarna ger dig gedigna kunskaper i att informera, hålla kurser och ge individuell kostrådgivning till dina framtida kunder.

Utbildningen sker helt och hållet på distans och kan läsas var som helst i Sverige. Även sluttentamen görs på ett Lärcentra i din hemkommun. Utbildningen går alldeles utmärkt att kombinera vid sidan av en anställning.

Utbildningstid

Kursen omfattar, cirka 120 studietimmar, 3 veckors heltidsstudier. Eftersom utbildningen läses på distans väljer du själv hur lång tid du vill ha på dig för att slutföra kursen. Med deltidsstudier har du upp till tolv månader på dig att slutföra kursen.

Examen, diplom m.m.

Teoridelen examineras när du har genomfört alla delkurser och är godkänd på dessa. För att bli godkänd på tentan krävs minst 70 % rätt. För att du ska bli godkänd på utbildningen krävs även att de praktiska uppgifterna är genomförda.

Kostnader

Priset för utbildningen är 9 975 SEK inklusive moms. 

En avgift för diplom/licens och kursbevis på 1 000 kronor tas ut vid anmälan till tentamenstillfället. Bergklint education kan även erbjuda finansiering – delbetalning tillsammans med Kreditinstitutet Svea Ekonomi.

Reportage

Kursinnehållet var övergripande och välplanerat och täckte in flera olika områden på ett bra sätt!

Therese Elgquist, 27 år från Göteborg, kokboksförfattare, matkreatör och skribent har läst Kostrådgivareutbildningen på distans.

Jag har läst Kostrådgivareutbildningen på distans och den motsvarade absolut de förväntningar jag hade på utbildningen. Kursinnehållet var övergripande och välplanerat och täckte in flera olika områden på ett bra sätt vilket gav mig de grunder jag var ute efter.  Dessutom en bra bas med de artiklar/dokument som var tillgängliga under kursen, utöver huvudlitteraturen som jag tycker är en superbra handbok både under studierna och framöver.

Supporten från läraren var också bra med feedbacken jag fick på de inlämningar jag gjort.Jag valde att läsa utbildning inför skrivandet av min andra kokbok “The new green protein” då jag ville bredda min kunskap och känna att jag hade en trygg grund i ämnet. Jag kommer att fortsätta fördjupa mig i mat och näring på olika sätt genom de böcker, artiklar och blogginlägg jag skriver. https://plantbasedbythess.com/ (webbsida) Men även under mina föreläsningar, workshops och andra projekt där näringsrik mat är en viktig del! @plantbasedbythess (instagram)

Jag kan absolut tänka mig att rekommendera den här utbildningen vidare! Tycker att upplägget passade mig, eftersom jag har flera parallella projekt och behöver vara flexibel i mitt studerande, och då funkar den här typen av utbildningar allra bäst!Bergklint education

Välkommen till Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder kompetensutveckling inom kost, hälsa och livsstil. Vi erbjuder både yrkesutbildningar såväl som vidareutbildningar, både på distans och på plats, utbildningarna är kompetenshöjande och gångbara på marknaden. Våra elever är såväl privatpersoner som anställda...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare - distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 40 recensioner.

Jens Modéer

Kursen jag läste var väldigt relevant med mycket bra kursinnehåll! Jag lärde mig många nya verktyg att använda mig av i mitt företagande.

Dan Casado

Jag är supernöjd med utbildningen, ni får högsta betyg! Den är verkligen prisvärd.

Anna Swedrup

Utbildningen till Kostrådgivare var långt över mina förväntningar! Jag fick lärt mig mycket mer än det jag hade hoppats på att utbildningen skulle ge. Jag tyckte att utbildningen var väldigt grundläggande och gav en otroligt bra grund att stå på kunskapsmässigt. Man fick lärt sig mycket fakta som baserades på vetenskaplig forskning. Med hjälp av...

Visa mer

Kontaktuppgifter till Bergklint education

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in