Yrkesutbildning

PT-utbildning & Kostrådgivare Distans

EBT Academy, i Stockholm (+2 orter)
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
16 145 - 16 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
29 februari, 2024 (+4 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-02-29
Utbildningsform
Distans med träffar
Språk
Svenska
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
16 145 - 16 995 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
29 februari, 2024 (+4 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-02-29
Utbildningsform
Distans med träffar
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

PT-utbildning & Kostrådgivare Distans

PT-Utbildningen på distans för dig som vill bli personlig tränare

Gå vår PT-utbildning på distans och förändra människors liv till det bättre medan du gör det du älskar. Behovet av personliga tränare ökar för varje år. Vi behöver fler kunniga och evidensbaserade PTs i branshcen. Med ett flexibelt upplägg och möjlighet till räntefri delbetalning är vi Sveriges mest uppskattade PT-skola.

Med våra liveföreläsningar på distans mellan 18:00 - 21:00 kan du plugga din PT-utbildning i din egna takt från bekvämligheten av ditt egna hem.  

Du får lära dig mer om träning, hälsa och kost, samtidigt som du blir den bästa versionen av dig själv. Våra lärare har erfarenhet från att utbilda tusentals elever och vår styrka är vår breda kompetens.

Tillsammans med våra läkare, fysioterapeuter, atleter, dietister, beteendevetare och personliga tränare kommer du få en utbildning med lärdomar för livet och kunna starta din karriär som personlig tränare.

Du kommer få en heltäckande utbildning och lära dig det som krävs för att kunna arbeta som personlig tränare direkt efter utbildningen. Allt ifrån anatomi, träningslära, fysiologi, vetenskap, vanliga träningsmyter, grundrörelser, träningspsykologi, hur man marknadsför sig, startar eget och mycket mer.

Detta ingår:

 • Internationell licens EREPS: EuropeActive

 • Certified Fitness Instructor (EQF L3)

 • Certified Personal Trainer (EQF L4)

 • Kostrådgivare: Certified Nutrition Coach (Step 1)

 • Smart inlärning via vår digitala studieplattform

 • Fysiska dagar (en helg) med fokus på dig som blivande PT i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du kan gå denna obegränsat antal gånger.

Hör vad några av våra elever säger våra utbildningar: 

Therese Nilsson
"Grym kurs med grymma, inspirerande och tålmodiga lärare! Jag rekommenderar detta verkligen! Det funns ingen tvekan om att detta är en kurs av högsta klass."


Darko Equitaz
"Otroligt bra utbildning med duktiga och pedagogiska lärare som gör det roligt att lära sig. Rekommenderas starkt till alla med intresse för personlig träning och kostrådgivning."

Axel Göransson
"Riktigt bra utbildning med lärare som är experter på deras områden! Man lär sig även tolka forskning på ett enkelt sätt. Riktigt bra och högkvalitativ utbildning helt enkelt!"

Astrid Fullsta
"Riktigt nöjd med min utbildning hos EBT till personlig tränare samt kostrådgivare! Lärarna är bäst! Gå utbildningen ni kommer inte ångra er, tack för allt ni lärt mig!"

För mer information om PT-utbildning & Kostrådgivare Distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 startdatum

29 februari, 2024

 • Distans med träffar
 • Distans
 • Sista ansökan: 2024-02-29

26 mars, 2024

 • Distans med träffar
 • Distans
 • Sista ansökan: 2024-03-26

28 maj, 2024

 • Distans med träffar
 • Distans

27 augusti, 2024

 • Distans med träffar
 • Distans

Varför välja EBT Academy?

Erbjuder delbetalning

Bli licensierad

98% rekommenderar denna utbildning 

Förkunskaper

EBT Academy kräver att du har fyllt 18 år. I övrigt har vi inte några krav på förkunskaper utan tanken är att du ska få lära dig allt du behöver under utbildningen! Det är en fördel om du har träningserfarenhet sedan tidigare.

Examen & Intyg

EBT Academys utbildning är granskad av och godkänd för att kunna ge ut internationell licens för personliga tränare (EQF Level 4) via EuropeActive (EHFA). Alla har även möjlighet att skrivs in EREPS. Utöver detta får du även licens som Certified Nutrition Coach (Step 1). Önskar du även FRISK licens kan du antigen välja att komplettera med det, alternativt gå vår FRISK utbildning i Malmö, Göteborg eller Stockholm. Du hittar mer information på vår hemsida.

Du kan läsa kursen helt flexibelt. Du kan titta på alla föreläsningar i efterhand och behöver inte vara med live om du inte önskar. Där finns ingen sluttid för när du behöver vara klar med utbildningen. Vi erbjuder fullständig flexibilitet!

Kursinnehåll

Grunden för personlig träning

Vi ger dig en övergripande bild av människokroppen och visar hur allt hänger samman. Vi kommer gå igenom grundläggande träningsupplägg, uppvärmning, stretchning, funktionsanalys, mätningar och mycket mer. Läs mer under vår kursplan!

Träningsmetodik

Vad innebär personlig träning? Hur ska du arbeta för att dina framtida klienter ska maximera sina resultat? I denna modul besvarar vi frågor som dessa och beskriver konkret hur du bäst planerar för människors individuella träning. Vi går igenom olika träningsprogram, hur man programmerar för olika mål, basövningar, sportspecifik träning för att kunna ta dig an alla möjliga klienter. Vi går igenom HIIT, assistansövningar och mycket mer. Läs gärna vår kursplan för en mer detaljerad genomgång.

Rehab & Prehab

Som personlig tränare utgår du från varje klients specifika förutsättningar. Det innebär att du måste känna till tidigare skador samt skapa dig en bild av eventuella risker. I denna modul får du verktygen som krävs för såväl rehab som prehab. Vi går igenom biomekanik, rehabilitering av olika skador.

Anatomi, fysiologi & vetenskap

Vad händer egentligen när vi tränar? Vilka förändringar sker, på kort och lång sikt, och varför är det viktigt för dig som blivande personlig tränare att förstå dessa förändringar? Här får du höra våra läkares perspektiv på det hela. Du får en grundläggande genomgång i anatomi, och källkritik. Hur kan vi på ett enkelt sätt sålla information och vad är säkra informationskällor?

Strategier för en framgångsrik PT

Målet med EBT Academy är att du ska kunna arbeta som personlig tränare. För att göra det måste du dock först komma i kontakt med potentiella klienter. Därför lär vi dig grundläggande marknadsföring, PT-online och coachar dig i säljprocessen. Vi berättar hur och vart du kan arbeta.

Nutrition, kostrådgivning

För att se verkliga resultat av sin träning måste man äta en hälsosam, näringsrik kost. Det gäller oavsett om målet är att öka, minska eller behålla sin vikt. Här får du lära dig exakt hur dina klienter bör äta för att prestera optimalt. Vi går igenom grundläggande näringslära, upplägg för kostrådgivning, viktminskning, optimal fettförbränning, kosttillskott med mera!

Psykologi, beteendevetenskap

Träning är enkelt i teorin. I praktiken är det dessvärre ofta en utmaning att skapa sunda vanor och till fullo hänge sig åt en hälsosam livsstil. Här lär du dig vikten av mental träning och hur du kan motivera dina klienter även de dagar då det är som tuffast. Vi ger dig praktiska verktyg för hur man jobbar med vanor och en övergripande förståelse för hur våra olika personligheter påverkar oss privat och professionellt.

Kostnader

Utbildningen kostar 16 995 kr med möjlighet till räntefri delbetalning. Du kan välja att dela upp betalningen på 6, 12 eller 18 månader helt räntefritt. Betalar du direkt på faktura kostar utbildningen 16 145 kr. 

Hur vi arbetar

TVÄRPROFESSIONELLT

Utbildningen har utvecklats av läkare, fysioterapeuter, beteendevetare, atleter och marknadsföringsexperter med hållbar träning och livsstil som drivkraft.

FÅ KLIENTER DIREKT

Marknadens mest kompletta PT-utbildning med en holistisk syn på kost och träning.

TRÄNINGSPSYKOLOGISKA ASPEKTER

Den enda utbildningen som ger dig kunskaper i träningspsykologi och beteendeförändring för långvariga resultat.

VERKTYG FÖR FRAMGÅNG

Målet med EBT Academy är att du ska kunna arbeta som personlig tränare. För att göra det måste du dock först komma i kontakt med potentiella klienter. Därför lär vi dig grundläggande marknadsföring, PT-online och coachar dig i säljprocessen. Vi berättar hur och vart du kan arbeta.

INDIVIDFOKUSERAD UTBILDNING

Vi arbetare individfokuserat och har därför ett begränsat antal platser per utbildningstillfälle. På så sätt upprätthåller vi en hög kvalité och försäkrar oss om att du som elev känner dig trygg och får det stöd du behöver.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: PT-utbildning & Kostrådgivare Distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 26 recensioner
Skriv en recension
5/5
William
31 jan 2024
Riktigt bra utbildning

Otroligt lärorik och rolig utbildning som ger de förutsättningar som krävs för att lyckas i PT livet. Rekommenderar starkt!

5/5
Patrik Johansson
30 dec 2023
EBT-Academy PT flex distans

Jag gick ebts pt-flex på distans med en praktisk helg. Detta är för mig en av dom bästa investeringarna jag gjort! En specifik händelse är den praktiska helgen i Malmö så otroli...

Visa mer
5/5
Daniel Persson
18 dec 2023
Student

Supernöjd med denna utbildning, lörorik, bra föreläsare o Praktiken under 2 dagar va supergrym, Rekommenderas starkt😀

Vad gör vi på EBT Academy?

EBT Academy erbjuder en heltäckande PT utbildning med ett holistiskt arbetssätt. Utbildningen har utvecklats av läkare, fysioterapeuter, atleter, beteendevetare och marknadsföringsexperter – allt för att ge dig bästa möjliga start på din karriär. En av de bästa utbildningarna där du...

Läs mer om EBT Academy och visa alla utbildningar.

Highlights