Yrkesutbildning

LIC. PT Online

The Academy, Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
15 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Flexibel se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
15 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Flexibel se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

personlig tränare

Unik digital utbildning till PT

100% flexibilitet, 100% du! Nu revolutionerar vi utbildningssverige med en banbrytande PT-utbildning som är 100% digital.

Specialbyggd studieportal

Materialet finns i vår specialbyggda studieportal i samma sekund du loggar in, därefter är det du som väljer var, när och hur du vill studera. För att du ska hålla motivationen uppe under hela utbildningen inkluderar vi:

 • Studiematerial anpassat efter den senaste forskningen inom pedagogik
 • En fokustimer som hjälper dig ta korta och regelbundna raster
 • Ett interaktivt lärosätt med varierande inlärningsmoment (videos, text, bilder, hemuppgifter, quiz osv.)
 • Möjlighet att få snabba svar från din personliga kontakt på vår studiesupport

För mer information om LIC. PT Online, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Flexibel

 • Distans
 • Distans

Varför välja The Academy?

Bli licensierad

Behov på

arbetsmarknaden

Erbjuder delbetalning

Kursinnehåll

Utbildningen består av egenstudier på vår digitala studieportal och beräknas till ca 115 studietimmar. Studiematerialet ingår i priset och består av såväl text, bilder, videos, hemuppgifter och quiz som andra interaktiva moment. För att få din licens krävs att du gått igenom och svarat rätt på 100% av studiematerialet samt instuderingsfrågor, att samtliga hemuppgifter blivit godkända och att du klarat den avslutande digitala tentamen.

Med vår utbildning till Lic. PT, Online får du en både bred och djupgående kunskap inom följande ämnen:

Anatomi

Vi vet alla att det inom oss finns såväl muskler som skelettdelar och organ. I detta ämne ger vi dig en vetenskaplig grund att stå på i din roll som PT, så att du vet vad de olika delarna heter och vad de består av.

Fysiologi

I detta ämne lär du dig om många av kroppens olika funktioner som på ett eller annat vis är kopplat till träning, hälsa och prestation. Vi pratar bland annat om cirkulationssystemet, nervsystemet och var och hur energi skapas.

Träningsfysiologi

Vad är det som styr resultatet du får av en specifik träningsinsats? Skiljer sig resultatet du får med resultatet någon annan får? Vad menar man egentligen med effektiv träning? Detta och mycket mer lär du dig i detta ämne.

Kost och näringslära

Många av oss har testat att göra någon typ av kostförändring för att få ett visst resultat, varesig det handlat om muskelbyggnad, viktnedgång, energi eller något annat. Efter detta ämne kommer du kunna förklara varför en viss förändring kommer göra att ett specifikt mål uppnås.

Träningslära styrka

Är det bättre med 8 repetitioner än 15 repetitioner om målet är att öka sin styrka? Vilka andra faktorer påverkar träningen? Under detta moment får du en djupgående kunskap kring träning som syftar till att öka styrka.

Träningslära uthållighet

Detta ämne djupdyker i de träningsmässiga skillnaderna mellan att träna för styrka och att träna för uthållighet. Du lär dig även varför denna skillnad uppstår, hur den skapas och hur man i sin tur kan påverka den ytterligare.

Träningslära rörlighet

Vilka resultat får man av rörlighetsträning? Kan man kombinera rörlighetsträning med träning för andra syften? Detta djupdyk i träningslära fokuserar på rörlighet och kommer garanterat ge dig nya insikter.

Analyser och fystester

Få saker är så motiverande som att se en uppåtgående kurva efter otaliga träningstimmar. Det är bland annat därför vi är måna om att du som PT får en verktygslåda med såväl tester som analyser för att göra resultaten mätbara.

Övningar

All träning handlar i slutändan om att utföra olika övningar beroende på vilket mål som ska uppnås. I denna del lär du dig mängder av övningar, vilka muskler som involveras i respektive övning, hur övningarna utförs rent tekniskt och annat som är bra att veta kring varje övning.

Programdesign

I denna del använder vi ditt nya övningsbibliotek och kikar på olika filosofier kring hur du sätter samman övningar för att nå önskat resultat.

Forskning och källkritik

Idag finns det information att hämta överallt, men i takt med ökat informationsflöde ökar även risken för att informationen du tar del av inte stämmer överens med verkligheten. Av denna anledning kommer du i denna del lära dig hur du tar del av information på ett källkritiskt sätt, utvärderar sanningshalt och lär dig såväl hitta som använda dig av vetenskapliga källor.

Online PT

Ingen lär ha undgått att även PT-tjänster går att få via nätet, men vad behöver man tänka på om man vill erbjuda sina PT-tjänster online? Vi har samlat ihop de bästa tipsen, tricksen och verktygen från flera framstående online-PT's i detta kapitel.

Sälj och marknadsföring

Oavsett var och hur du vill nyttja dina träningskunskaper är marknadsföring och sälj platsen allting börjar. Vi har strategier som utvecklats och koncentrerats sedan skolan grundades, och i denna del delar vi med oss av dessa till dig.

Kommunikation

Det är lätt att tänka sig att kommunikation är att prata och skriva, men det finns så mycket mer därtill. Vi vet att bra kommunikation är grunden i att lyckas motivera och engagera, och vill därför ge dig konkreta sätt att bli en mer effektiv kommunikatör.

Hemuppgifter

Under utbildningen kommer du att genomföra en rad olika hemuppgifter på olika teman. Det är allt ifrån att skapa träningsprogram och filma övningar till att intervjua vänner/bekanta och analysera fakta. Alla hemuppgifter rättas av en av våra lärare på skolan, som därefter ger dig feedback för att du ska få maximal utdelning av utbildningen.

Digital examination

Det sista momentet är en digital examination bestående av flervalsfrågor. Denna examen utgör tillsammans med instuderingsfrågorna och hemuppgifterna de obligatoriska delarna för att klara utbildningen och få din licens. Skulle du inte lyckas med examinationen första gången får du veta vilka områden du behöver plugga vidare på, för att därefter kostnadsfritt försöka igen.

Målgrupp

Vem är utbildningen till för?

Utbildningen är perfekt för dig som brinner för träning och hälsa, varesig du vill kunna erbjuda PT-tjänster till klienter online, på plats, hjälpa vänner och bekanta eller helt enkelt vill lära dig hur du på egen hand kan optimera din träning.

Vad ingår?

 • En unik digital utbildningsupplevelse från en av Europas största utbildningsaktörer
 • Ett PT-kit med en kortlek för anatomi-träning, en PT-tröja mm.
 • En egen hemsida
 • Ett forum för alla som läser utbildningen (där du kan dela tips, ställa frågor och bygga nätverk)
 • Kontaktuppgifter till alla potentiella arbetsgivare i skolans nätverk

Delbetalning

Pris och delbetalning

Utbildningen kostar

15 900 SEK inkl moms.

Delbetalning

Behöver du hjälp med finansieringen erbjuder vi i samarbete med Human Finans dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader. 

14 dagars öppet köp

Du vet väl att du har 14 dagars öppet köp när du bokar din utbildningsplats? 

Reportage

Arbeta som personlig tränare: Linus Högberg

The Academy

Linus Högberg är PT-koordinator på Nordic Wellness i Göteborg med direkt insyn i vad arbetsgivarsidan kräver. Vi tog ett snack med honom om vad man kan förvänta sig när man kommer ut i arbetslivet som examinerad Lic. personlig tränare.

Lic. Personlig Tränare

SAFE Education

Filip Lamprecht är modell och Let’s Dance vinnare. Nu kan han även titulera sig Lic. Personlig Tränare efter att ha utbildat sig på SAFE Education. Det bästa var de praktiska dagarna då vi fick ta det vi lärt oss och fick utföra det både oss själva men också fick prova att ha en kund. Svårast var nog samma sak då vi fick testa på att ha en kund, då fick man verkligen inse hur många olika moment som spelar in i ett PT pass.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: LIC. PT Online

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Sociala medier

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 18 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emma Skoog
02 apr 2019
PT Utbildning

Fantastisk utbildning, Grymt bra lärare. Blev rekommenderad att gå denna utbildning, jag är supernöjd med all kunskap jag har lärt mig och nu ska jag börja jobbat direkt efter ...

Visa mer
5/5
Johan Andrersson
07 feb 2019
PT Utbildning

Så omfattande och lärorik utbildning. Jag fick nya kunskaper, lärarledd undervisning var superbra

5/5
Johan Andrersson
07 feb 2019
PT Utbildning

Så omfattande och lärorik utbildning. Jag fick nya kunskaper, lärarledd undervisning var superbra

The Academy
Norrbyvägen 32
16869 Stockholm Bromma

The Academy - Yrkesutbildningar inom träning och hälsa

Nordens populäraste PT utbildning Räntefri avbetalning upp till 24 månader 70 + års erfarenhet Utbildat 20 000 + studenter Nationell och internationell PT licens The Academy är din utbildningsleverantör inom träning och hälsa. En bransch i utveckling, arbetsmiljöer som rymmer kreativitet,...

Läs mer om The Academy och visa alla utbildningar.

Highlights