Visar 1-20 av 50 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 50 träffar
1
2
3

Mer om Distansutbildning inom administration

Att jobba inom administration
När du arbetar som administratör kommer du många gånger att vara spindeln i nätet. Du har ofta mycket kontakt med andra människor, både inom och utanför företaget. Arbetsuppgifterna är ofta varierande och kan skifta mycket från företag till företag. På ett företag kan det vara hantering av fakturor och försäljning, på ett annat kan det vara hantering av personalens löner. Som administratör är det viktigt att ha goda kunskaper inom vissa datorprogram.

Egenskaper hos en administratör
Som administratör finns det några egenskaper som är extra viktiga att ha. Att vara effektiv, ha god samarbetsförmåga och att vara serviceminded är tre viktiga egenskaper. Du bör också ha ett sinne för detaljer, vara strukturerad och ordningsam. Som administratör kommer du assistera eller ge service till en eller flera personer, till exempel en hel avdelning eller en chef, samtidigt som du arbetar med dina egna projekt.

Efter dina studier
Efter din distansutbildning inom administration är det dags att välja vart du vill jobba. Administratörer finns på både små och stora företag och inom de allra flesta branscher. Du kan till exempel jobba som kontorist, receptionist eller assistent. När du är klar med dina studier har du en värld full av möjligheter framför dig! 

Distansutbildningar inom administration
Beroende på vilken skolform och inriktning du vill studera så finns det en hel del olika alternativ för dig. Här kan du läsa mer om de olika skolformerna!

Högskola och universitet
En del arbeten inom administration kräver att du har en utbildning från högskola eller universitet. Där kan du läsa både kortare kurser men även längre utbildningar med olika inriktningar.

YH-utbildning
Om du snabbt vill ut i arbetslivet kan en YH-utbildning passa dig. Det är ofta kortare utbildningar som har nära anknytning till näringslivet. Utbildningarna har ofta mycket praktik och du ges möjlighet att knyta viktiga kontakter för ditt framtida arbetsliv.

Yrkesutbildningar
Privata utbildningsanordnare erbjuder nischade yrkesutbildningar. För dig som har ett tydligt mål med dina studier kan en yrkesutbildning därför passa perfekt. Under en yrkesutbildning har du ofta en praktikperiod där du får möjlighet att skapa kontakter med personer i näringslivet.

Komvux
På komvux kan du läsa både kortare och längre utbildningar beroende på vad som passar dig bäst. Det finns olika inriktningar du kan välja mellan där några exempel är datoradministratör, receptionist och projektadministratör.  

Lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in