Visar 1-20 av 31 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 31 träffar
1
2

Om du är intresserad av saker som skett i det förflutna är en historieutbildning det rätta för dig. Historia handlar om verksamhet som skett i det förflutna och är den vetenskapliga disciplinen inom det humanistiska fältet. Inom historievetenskapen diskuterar man frågor som rör historiesyn och de krav som ställs på objektiviteten i historiebeskrivningen. Att källorna i historisk forskningen ofta efterlämnar små lämningar av mänsklig verksamhet i ett visst område är ett grundläggande problem för historiker.

Distansutbildningar inom historiaHistoria handlar även om dåtida samhällstrukturer, människors köpvanor genom tiderna samt perspektivet mellan klass, etnicitet, genus och generation. Som student lär man sig att se samband och strukturer som följer oss idag genom att följa den utveckling som skett bakåt i tiden. Utgångspunkten i studierna är oftast att se hur människors liv under olika tider gestaltar sig och förändras. För att få ett brett perspektiv tas miljöförändring och kulturella processer in.

Om du vill börja studera historia men kanske inte kan eller vill flytta från din hemstad så är distansutbildningar inom historia det val som passar dig bäst. När du läser på distans får du själv lägga upp dina studier på det sätt som passar dig bäst. Det gäller dock att vara strukturerad och disciplinerad eftersom kraven som ställs är lika höga som om du skulle läsa på plats. Det enda som krävs för att läsa på distans är oftast en dator med internetuppkoppling. Ibland kan det också vara vissa förpliktade träffar i utbildarens lokaler.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in