Visar 1-20 av 25 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 25 träffar
1
2

Mer om Distansutbildningar inom grafisk design

Lockar jobb som:

 • art director?
 • grafisk formgivare?
 • illustratör?
 • webbdesigner?
 • webbmaster?
 • informationsdesigner?

Då är grafisk design-utbildningar något för dig! Listan på distansutbildningar inom detta område är stort och varierande med allt från högskolor, universitet, yrkesutbildningar, Yh-utbildningar till komvuxutbildningar. Men vad betyder egentligen alla olika benämningar grafisk design? För att förenkla det bryter vi ner dem nedan.

Jobba som Art Director

Art Director, AD, är yrke inom reklam, medie- och underhållningsbranschen. En AD arbetar mycket i team med andra kollegor på arbetsplatsen, där alla ansvarar för olika saker. Den som är AD ansvar är att hjälpa till med att leda den kreativa processen och styra de visuella delarna av det som skapas. Ett viktigt moment i arbetet som AD är att veta hur du når ut till målgruppen och hur du ska förmedla budskapet på rätt sätt.

Du måste ha koll på marknadsföringsprocessen eftersom det kan handla om många olika medier där budskapet ska förmedlas i. Viktiga egenskaper för dig som vill bli Art Director är att ha känsla för färg och form. Du bör även vara stresstålighet och ha viljan att kunna arbeta hårt i de perioder då jobbet kräver det.

Jobba som illustratör

Som illustratör arbetar du oftast på uppdrag och det händer att illustratörerna inriktar sig på vissa områden. Det kan vara allt från att illustrera:

 • tidningar
 • böcker
 • serietidningar
 • animerad film
 • mm.

Kraven skiftar beroende på valt område. Illustratörer med särskild specialisering kallas tekniska illustratörer. Det finns även illustratörer som arbetar som modetecknare och tecknar kläder och skor för annonser och modetidningar. Det finns ingen särskild obligatorisk utbildning du ska ha gått för att arbeta som illustratör, men de flesta ha någon form av konstnärlig utbildning. Många illustratörer breddar även sin utbildning med ekonomi och marknadsföring.

Arbetsmarknaden är smal och konkurrensen är hård. Chanserna för att lyckas hänger mycket ihop med timing, nätverk, konstnärlig förmåga i kombination med driftighet och många egna initiativ.

Distansutbildning inom grafisk design

För att gå en distansutbildning inom grafisk design krävs det att du har en dator med internetuppkoppling, samt självdisciplin. Det krävs lika mycket av dig som student på distans som om du skulle studera vid en högskola eller ett universitet. Du har däremot en större frihet att arbeta under tider som passar dig och du behöver inte känna dig lika låst vid föreläsningar eller tentor.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in