Grafisk design Start

Längd
8 veckor
Pris
26 875 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
8 veckor
Pris
26 875 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Grafisk design Start

Berghs School of Communication
 • Konceptutveckling
 • Självstudier i mjukvara
 • Identitet och varumärke

Du som är nyfiken på hur det är att jobba som visuell designer kan ta ditt första steg med introduktionskursen Grafisk Design Start. Du får en övergripande förståelse för vad yrket kan innebära genom en rad olika synsätt, metoder och verktyg och sedan lösa kommunikativa utmaningar med hjälp av dessa.

Visa innehållOm kursen

Grafisk design är ett område inom visuell kommunikation som är under ständig utveckling. Frågan är om området någonsin utvecklats så fort som nu, framtiden är lika spännande som den är oviss. Men även om mycket är nytt och mycket förändras från en dag till en annan är grunderna och principerna inom grafisk design alltid desamma. Kursen ger en insyn i både det som varit och det som är. Du får lära dig synsätt och verktyg genom veckovisa uppgifter som sedan följs av feedback och diskussion. Kursen kretsar kring lösningen av olika sorters kommunikativa utmaningar: från strategi, koncept och idé till applicering av design i olika syften och ytor, både analoga och digitala.

Två format

Grafisk design Start finns tillgänglig i två format, Distans och Kväll; Kvällskursen fokuserar på kollektivt lärande, kursens uppgifter löses i team och följs av gemensam feedback. Teamen varierar i indelning och storlek från vecka till vecka. Distanskursen har ett större fokus på individen och uppgifterna genomförs individuellt, feedback och diskussion kring uppgifterna formuleras personligt men delas mellan alla deltagare.

Adobe Creative Cloud

Ingen schemalagd undervisning sker i programvarorna Indesign, Photoshop och Illustrator. Du bör vara bekant med programmen innan kursstart. Självstudier sker under kursens gång och de flesta, inte alla av kursens uppgifter rekommenderas att de görs i Adobe CS-programmen. Under kursen får du tillgång till självstudiematerial. Stödmaterialet består av instruktionsvideor, länkar och andra tips. Samt ett forum för att ställa frågor och diskutera problem och utmaningar med andra kursdeltagare, lärare och föreläsare.

Visa innehållVem är kursen för?

Startkursen i grafisk design vänder sig till dig som vill ta ditt första steg mot yrket som grafisk designer. Kursen kräver inga förkunskaper förutom att du behöver ha bekantat dig med Adobe CS-programmen innan kursstart. I kursupplägget ingår inte undervisning av dessa program.

Visa innehållDet här får du

 • Grundläggande synsätt och principer
 • Veckovisa enskilda uppgifter
 • Självstudier i mjukvara
 • Idé- och konceptutveckling
 • Identitet och varumärke
 • Förpackningsdesign
 • UX och digital design
 • Typografi

Vanliga frågor

Här är svaren på de vanligaste frågorna om distanskurser på Berghs.

Kursansvarig

Johanna Karlsson

Design director på Pearly Jo.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande och ha ett stort intresse för grafisk design. Kursen ges på svenska.

Vill du lära dig grunderna i verktygen Photoshop, InDesign och Illustrator så läs mer om vår kurs Design Basics här.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
26 875 kronor

Studieavgift exkl. moms
21 500 kronor

Tillkommande kostnader

Du måste ha tillgång till programmen InDesign, Photoshop och Illustrator i engelskspråkig version. Adobe har särskilda priser på sina programvaror för studerande.

Övrig information

För kursen behöver du ha tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. Videomöten sker i videoverktyget Zoom. I veckan före kursstart får du inlogg till onlineplattformen Canvas.

Kursdatum

Start online den 1/10 kl 16.00-18.00. Avslut online den 26/11 kl 16.00-18.00. Däremellan läser du kursen via vår lärplattform Canvas och bestämmer själv när du löser kursuppgifterna under veckan enligt schemalagd inlämning. Lärarlett Zoommöte torsdagar 19.00-19.30.

Egna studietimmar

ca 10/vecka
För mer information om Grafisk design Start, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

1 oktober, 2024

 • Distans
 • Distans
 • Svenska

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grafisk design Start

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights