Om skolan

Skarpnäcks folkhögskola - En mötesplats för olika kulturer 

På skolan vill man se dig som den person du är. Du får möjlighet att utvecklas utifrån dina behov och ditt mål med studierna. Du kan skaffa dig kunskaper och färdigheter för att komma vidare i livet. På Skarpnäcks folkhögskola erbjuds ett brett kursutbud att välja inom. 

Demokratiprojekt för att utveckla skolan

På alla kurser arbetar du i ett gemensamt demokratiprojekt för att utveckla skolan. Du arbetar med mänskliga rättigheter, storstaden och världen i och utanför Sverige. Skolan hjälper dig så att du kan hitta ditt sätt att lära dig och utveckla din studieteknik. Du sätter själv upp mål för din utveckling för att få lagom stora utmaningar utifrån dina behov. Kurserna är sammanhållna med flera ämnen, du studerar i grupp utifrån din nivå.

Skarpnäck - modern förort i sydöstra Stockholm

Folkuniversitetet är huvudman för Skarpnäcks Folkhögskola. Tillsammans med Södra Stockholms folkhögskola (f.d. Långbro folkhögskola) och Sundbybergs folkhögskola bildar vi Stiftelsen Stockholms Folkhögskola. Skolan ligger i en ung stadsdel på Skarpnäcksfältet i sydöstra Stockholm. Skarpnäck är en modern tätbebyggd förort med 9.000 invånare.

En mötesplats där fördomar och främlingsfientlighet bekämpas 

På Skarpnäcks folkhögskola strävar man efter en helhetssyn på samhället och människan. Skolan är en mötesplats där man tillsammans bekämpar fördomar och främlingsfientlighet och skapar engagemang för världen - lokalt och globalt.  Folkhögskolan ligger i direkt anslutning till bostadsområdet och några minuters promenad från T-Banan. Den är en dagfolkhögskola utan möjligheter till bostad. Bussar som förbinder skolan med bland annat Farsta, Älvsjö, Fruängen och Gullmarsplan stannar i närheten av skolan.


För mer information om Skarpnäcks Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Skarpnäcks Folkhögskola

Utbildningar

Folkhögskoleutbildning
Estetiska utbildningar
Bild / Form / Konst Längd Ort Snittbetyg
Serier, illustration & animation 1 år Distans
3,5 (2)
Språk / Språkvetenskap
Språk
Skriv bättre svenska! Distans Distans
5,0 (3)

Skarpnäcks folkhögskola

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Skarpnäcks Folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Skarpnäcks Folkhögskola

Fraktflygargatan 16
128 30 SKARPNÄCK

Tel: 46- 8- 586 471 00
www.skarpnacksfolkhogskola.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 39 recensioner.

Ludwig

2 av de bästa åren i mitt liv! Gick från en skoltrött tonåring till någon som längtade efter att få gå till skolan. Tog flera år innan jag kom in i yrket men har aldrig slutat ha användning av det jag lärde mig här. Stora förändringar i att lära sig ett normkritiskt perspektiv till att bättre förstå kommunikation eller ha tips och tricks inom bå...

Visa mer
Anne Furk

Väldigt kompetenta och snälla lärare, bra struktur och flexibilitet att anpassa kursinnehållet till det individuella behovet! Jag är jätte nöjd med utbildningen och har lärt mig mycket! Tack!

Gisele

Lärarna och mina kollegor gav mig det stöd jag behövde för att plugga hemifrån. Jag uppskattar att kursen finns ❤️ tack så mycket för detta möjlighet

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in