Visar 1-20 av 389 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 389 träffar
1
2
3
4
...
20

Undervisning och pedagogik

Undervisning är ett brett område som har många olika inriktningar beroende på vilken åldersgrupp du önskar att undervisa. Centralt för alla distansutbildningar inom undervisning är ämnet pedagogik - läran om utbildning. När man pratar om pedagogik i den akademiska världen så är det teorier och studier rörande processer kring förändring och påverkan som man syftar på.

Distansutbildningar inom undervisning

Det finns många olika inriktningar för dig som vill studera en distansutbildning inom undervisning beroende på om du vill undervisa barn, ungdomar eller vuxna. Läs mer om olika yrken och distansutbildningar inom undervisning nedan!

Att studera en distansutbildning inom undervisning passar dig som vill ha flexibilitet i dina studier. När du läser en utbildning på distans kan du exempelvis läsa på halvfart samt bestämma när och var du pluggar. 

Barnskötare

När du går en distansutbildning till barnskötare får bland annat studera pedagogiskt ledarskap, barns lärande och växande, kommunikation samt olika pedagogiska teorier och praktiker. Efter att du gått en distansutbildning till barnskötare kan du jobba inom barnomsorg på en kommunal eller privat förskola samt föräldrarkooperativ. Din primära arbetsuppgift är att se till så att barnen känner sig trygga samt utvecklas under sin tid på förskolan. Som barnskötare kan du jobba med barn från ett års ålder till att de börjar skolan. Se alla distansutbildningar till barnskötare här!

Elevassistent

När du studerat en distansutbildning till elevassistent kan du jobba inom skolan med att hjälpa elever som behöver extra stöd i sin undervisning. Det kan röra sig om elever som har koncentrationssvårigheter, läs- och skrivsvårigheter eller andra typer av funktionsvariationer. Hitta distansutbildningar som leder till yrket elevassistent här!

Fritidsledare

Som fritidsledare jobbar du med att uppmuntra och hjälpa människor till en mer aktiv fritid. Du kan både jobba med barn och ungdomar på skola och fritidshem, samt med äldre på till exempel en dagcentral. Här finns alla distansutbildningar för dig som vill bli fritidsledare!

Lärare

För dig som vill studera till lärare finns det ett antal olika distansutbildningar att välja mellan, beroende på vilken vilken åldersgrupp som du vill arbeta med. Du kan studera till förskollärare, grundlärare, speciallärare, yrkeslärare eller ämneslärare. För dig som redan har studerat ett ämne som du vill undervisa i finns kompletterande pedagogisk utbildning. Se alla distansutbildningar för dig som vill bli lärare här!

Pedagogik

När du studerar ämnet pedagogik utvecklar du kunskaper om hur människor förhåller sig till inlärning och fungera i lärandesammanhang. Pedagogik är ett ämne som ingår i många utbildningar, men som även går att studera enskilt. Pedagogik kan vara värdefullt för många olika typer av arbetsplatser. Se alla distansutbildningar inom pedagogik här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in