Visar 1-20 av 34 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 34 träffar
1
2

Distansutbildning till barnskötare

När du går en distansutbildning till barnskötare får bland annat studera pedagogiskt ledarskap, barns lärande och växande, kommunikation samt olika pedagogiska teorier och praktiker. Efter att du gått en distansutbildning till barnskötare kan du jobba inom barnomsorg på en kommunal eller privat förskola samt föräldrakooperativ. Din primära arbetsuppgift är att se till så att barnen känner sig trygga samt utvecklas under sin tid på förskolan. Som barnskötare kan du jobba med barn från ett års ålder till att de börjar skolan.

Om utbildningen 

När du går en distansutbildning till barnskötare studerar du exempelvis ämnen som: 

  • Pedagogiskt ledarskap
  • Kommunikation
  • Lärande och utveckling
  • Omsorg

En distansutbildning till barnskötare passar dig som har ett genuint intresse för barns lärande och ett stort tålamod. Du behöver vara bra på att samarbeta och anpassa dig - olika barn behöver olika typer av stöd, vilket du som barnskötare ska kunna ge dem. 

Yrket barnskötare och olika typer av arbetsplatser

När du har gått en distansutbildning till barnskötare så kan du till exempel jobba på en förskola. När du jobbar på en förskola har du ansvar för barnen tillsammans med en eller flera förskollärare. Du kan även jobba som dagbarnvårdare, vilket betyder att du jobbar i ditt eget hem. En dagbarnvårdare får ha ansvar för upp till fem barn. 

En viktig del av att arbeta som barnskötare är att se till att barnen är stimulerade och utvecklar sitt lärande. Detta kan du exempelvis göra genom att leka med barnen, läsa sagor, sjunga, mål och pyssla eller andra liknande aktiviteter. Att äta med barnen (pedagogisk lunch) och hjälpa dem med hygien, toalettbesök och blöjbyten ingår också i jobbet. En stor del av arbetet som barnskötare är också att han kontakt med barnens föräldrar. 

Är du intresserad av att läsa en annan distansutbildning inom område undervisning och pedagogik? Se alla distansutbildningar inom ämnet här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in