Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Barnskötare och elevassistent

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Distans, Solna
Distans
Ca 50 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: mars 2023 - Distans
Sista ansökan: Ansökan sker via vuxenutbildningen hemkommun

Om utbildningen

Som barnskötare och elevassistent hjälper du barnen den första biten av vägen i livet!

Din uppgift är därför att skapa en trygg och stimulerande vardag för barnen som hjälper dem att utvecklas. Att leka och ge omsorg både inomhus och utomhus är viktiga delar av jobbet. Som barnskötare arbetar du oftast med detta på en förskola. Som elevassistent arbetar du i grundskolan med att hjälpa elever som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen. Där kan dina arbetsuppgifter till exempel handla om att ge stöd att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar. Barn- och fritidsbranschen passar dig som finner glädje i att arbeta med barn och har ett gott tålamod.

För mer information om Barnskötare och elevassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Du är i skolan två till tre dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. I slutet av utbildningen är du på praktik – praktiken utgör minst 15 % av utbildningen.

Kursinnehåll

 • Svenska 1 ELLER Svenska som andraspråk 1 100p
 • Samhällskunskap 1a1 50p
 • Etnicitet och kulturmöten 100p
 • Grundläggande vård och omsorg 100p
 • Hälsopedagogik 100p
 • Kommunikation 100p
 • Lärande och utveckling 100p
 • Människors miljöer 100p
 • Pedagogiska teorier och praktiker 100p
 • Pedagogiskt ledarskap 100p
 • Specialpedagogik 1 100p
 • Specialpedagogik 2 100p
 • Pedagogiskt arbete 200p
  Påbyggnadspaket Barnskötare
 • Barns lärande och växande 100p
 • Skapande verksamhet 100p
 • Pedagogiskt arbete 200p
  Påbyggnadspaket Elevassistent
 • Barns lärande och växande 100p

OBS: Bor du i Norrort eller Norrtälje kommer det att skilja sig (Ej svenska elr. samhällskunskap ingår ej).

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Ansökan och behörighet

Vem kan ansöka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.

Ansök så här

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen som du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare och elevassistent

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Solna torg 3
171 73 Solna

Tel: 010-43 44 000

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

MO

Skolan är helt kaotiskt. Att få kontakta och svara på frågor tar så himla tid. Jag var tvungen att ha kontakt med hela 10 personer för att få svar. Är du en person som jag, som tycker om ordning och reda och tar studier på allvar så rekommenderar jag dig starkt att du inte ansöker till denna skola. Det är fortfarande strul men att skicka mina be...

Astar AB Kommentar:
Hej Mo! Först och främst är det väldigt tråkigt att läsa hur det varit under din upplevelse hos oss. Det skulle underlätta för oss om du kunde mejla och berätta för oss på vilken skola som detta ärende avser. Då vi har många skolor. Vi vill gärna ta detta vidare till vår kvalitétsavdelning så att de kan gå vidare med ärendet. Mejla mig gärna s...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in