Komvux- & vuxenutbildning

Barnskötare Elevassistent - Finspångs kommun

Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande starter

 • Distans
 • Distans

Om utbildningen

Yrkesutbildning inom Barn och fritid

Barnskötare Elevassistent

Vill du ha ett viktigt, givande och roligt arbete? Då ska du arbeta med barn och unga inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Efter denna utbildning kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare eller elevassistent. Du får även en bred grund och en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig inom området.

Barnskötare Elevassistent i Finspång läser du flexibelt på distans. I utbildningen ingår även praktik (APL) där du får testa dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig ännu mer om yrket. Vi erbjuder även validering för dig som redan har yrkeskompetens.

------------------------------------

Omfattning: 1400 poäng
Studieformer: Distans
Utbildningens längd: ca 70 veckor

------------------------------------

Studieformer

Distansundervisning

I januari 2023 lanserade vi en helt ny studieform som ska underlätta för elever som vill kombinera sina studier med både arbete och privatliv. Studieformen kallas för distansstudier men ger dig möjlighet till mycket mer än så. Detta innebär att du i första hand studerar via vår lärplattform Omniway. Utöver det har du även tillgång till:

 • Föreläsningar på plats i skolan.
 • Webbinarium via Microsoft Teams.
 • Öppna handledartillfällen både fysiskt och digitalt.
 • Fasta telefon- och chattider med dina lärare i lärplattformen varje vecka.

Med detta nya flexibla studiesätt kommer du ha mer kontroll över din vardag och hur just du vill studera. Vill du enbart delta på digitala föreläsningar? Eller vill du kombinera det digitala med några föreläsningar på skolan? Behöver du lite extra hjälp i dina studier? Perfekt, oavsett vem du är och hur du gillar att studera kommer du att trivas hos KUI Linköping eftersom vi erbjuder något för alla.

OBS. Alla examinationer och praktiska uppgifter kommer som tidigare att genomföras på skolan.

------------------------------------

Yrkeskompetens

Efter utbildningen kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare eller elevassistent.

Barnskötare

Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent

Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

------------------------------------

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du genomför din APL på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

------------------------------------

Praktiska övningar

Barnskötare Elevassistent kombinerar teori och praktiskt lärande vilket gör dig väl förberedd inför ditt kommande yrkesliv. OBS. Alla examinationer och praktiska uppgifter kommer som tidigare att genomföras på KUI Linköpings Utbildningscenter.

------------------------------------

Betyg

Alla kurser ger ett nationellt gångbart betyg. Du erbjuds också att genomföra ett gymnasiearbete, vilket krävs för en gymnasieexamen.

------------------------------------

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan.

------------------------------------

Läsa enstaka kurser

Du kan också välja att läsa enstaka kurser från hela vårt kursutbud för att fördjupa, bredda eller komplettera din kompetens. Om du vill rikta din utbildning mot området fritid och hälsa kan du välja att byta ut någon eller några kurser mot kurser inom fritid och hälsa.

------------------------------------

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Du vet väl att du kan ringa, mail och chatta med oss på vår hemsida!

013-474 20 40

För mer information om Barnskötare Elevassistent - Finspångs kommun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Här kan du läsa mer om hur ansökan går till. Anmäl intresse för att få mer information om utbildningen och ansökan direkt i din inkorg.

   1. Är du folkbokförd i Finspång kommun, ansöker du via kommunens vuxenutbildning. Du ansöker till våra gymnasiala utbildningar och kurser via den kommun där du är folkbokförd. De flesta kommuner har en digital ansökningswebb där du registrerar din ansökan.

   2. Välj Barnskötare Elevassistent. I kommunens kursutbud väljer du Barnskötare Elevassistent eller de kurser som du vill ansöka till. Ska du söka en yrkesutbildning väljer du oftast alternativet ”Kurspaket”.

   3. Ladda upp betyg/intyg. Ladda upp dina betyg (ex kopior på relevanta betyg från gymnasium/komvux/grundskola) och andra dokument som efterfrågas. Du kan skanna eller fotografera dokumenten och ladda upp dem på din sida i ansökningswebben.

   4. Följ din ansökan. Senast fyra veckor före studiestart kan du se om kommunen har beviljat ansökan eller om din ansökan har avslagits. Om din ansökan är beviljad från kommunen får vi på KUI reda på dina kurs- och utbildningsval. Cirka en till två veckor före studiestart får du en kallelse från KUI där du kan läsa mer om dina valda studier.

Examen & Intyg

Studeranderöster

“Jag har fått möjligheten att som vuxen studera på KUI. Det har varit en härlig resa och har betytt mycket för mig som person. Eftersom jag har varit ute i arbetslivet en hel del har jag mycket olika erfarenhet och kan tillgodogöra mig studierna på ett helt annat sätt än när jag var yngre. Jag har inte behövt ta några studielån utan har på ett bra sätt kunnat förena arbete och studier. Jag har läst på distans och jag har kunnat kontakta min lärare om jag har behövt det. Lärarna på KUI ser inga hinder utan bara möjligheter och ger mig som elev redskapen till att skapa en bra studiemiljö och hitta en god studieteknik. Att studera som vuxen har varit en fantastiskt möjlighet och har utvecklat mig som människa. Ta chansen du också!!!!"

/Marita Andersson, studerande

------------------------------------

"Jag studerar Barn- och fritidsprogrammet. KUI är en jättebra skola där man lär sig mycket. Vi lär oss inte bara genom böcker. Vi har till exempel varit på barnteater för att se hur barn reagerar. Vi har haft sång, dans och lekar på lektionerna. Det är jättekul! Lärarna är toppen. Och hjälpsamma! Ingenting är omöjligt. Man får den hjälp och det stöd man behöver. Du kommer trivas på KUI och du kommer att se fram emot att gå till skolan!"

/Khadija El Kihel, studerande

------------------------------------

"Jag studerar Barn- och fritidsprogrammet. KUI har anpassat det väldigt bra efter elevernas behov. Man har möjlighet att planera sina egna studier. Jag är ingen pluggis över huvudtaget men jag har fått höga betyg nu! Det känns jättebra. Jag vill absolut rekommendera KUI för det har gett mig så otroligt mycket."

/Jannika Andersson

------------------------------------

"Jag läser min sista termin på Barn- och fritidsprogrammet. Så fort jag satte min fot på den här skolan fick jag bra information och det gick väldigt lätt. Man klarar sig i den här skolan och kunskaperna man får här bär man med sig hela livet. Börja studera på KUI för här får du den hjälp du behöver. Börja studera här. Tveka inte!"

/Niloufar Taslin

------------------------------------

"Jag läser Barn- och fritidsprogrammet på KUI. Efter utbildningen vill jag studera vidare på högskola och sedan starta en egen verksamhet för barn med särskilda behov. Här finns väldigt kompetent och professionell personal som möter varje elevs specifika behov. Jag kan rekommendera dig att börja studera här."

/Valeska Cordova

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri, däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent - Finspångs kommun

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Komvux och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...

Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Highlights