Filtrera efter
Make-up
Utbildningstyp
Fler filter
Visar 1-7 av 7 träffar
Annonser

Reportage inom Make-up

Makeup, skönhet, hudvård och naglar är samlingsnamnet för makeupartister, hudterapeuter, frisörer och nagelteknologer med flera. När du går en distansutbildning inom makeup, skönhet, hudvård och naglar gör du det oftast i den privata sektorn och utbildningen leder fram till ett diplom.

Att läsa på distans är ett bra alternativ för dig som har svårt att ta dig till de orter som erbjuder den utbildning du är intresserad av. Då får du studera hemma, eller någon annanstans, när du själv behagar. Det som krävs är att du har Internet och dator eftersom den mesta av undervisningen sker online.

Efter att ha läst en distansutbildning inom makeup, skönhet, hudvård och naglar finns det många olika yrkesval du har att välja bland, beroende på din inriktning. För att göra det lite enklare för dig att veta exakt vad de olika yrkena innebär, har vi här nedan beskrivit några av de mer vanliga yrkena efter avklarad utbildning inom makeup, skönhet, hudvård och naglar.

Makeup utbildningar på distans

Arbete som Makeupartist

Makeupartist är ett kreativt yrke. Som makeupartist kan man välja att arbeta med antingen skönhetsmakeup eller scenmakeup för exempelvis teater och film. Utbildningarna inom detta område är ofta breda och varierande, men det finns flera som även är mer specialinriktade.

Arbete som Skönhetsterapeut

Den som arbetar som skönhetsterapeut har kunskap inom ett brett område inom skönhetsvård, makeup och hudvård. Som skönhetsterapeut ger du dina kunder ett komplett paket av behandlingar inom hudvård, fotvård, handvård, naglar, hår, makeup och massage. Du hjälper kunder att hitta rätt färger, finna sin image, visa hur de sätter upp håret och hur de på bästa sätt ska kunna sköta sin kropp och sin hud.

Arbete som Nagelterapeut

Nagelterapeuter är experter på manikyr, konstförlängning, lackning och olika dekorationstekniker som Airbrush och sprutlackeringsteknik. Som yrkestiteln skvallrar om är det naglar som är ditt område, både för händer och fötter.