Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

alternativmedicin distansutbildningAlternativmedicin, eller komplementär medicin som det också kallas,är ett samlingsbegrepp för olika behandlingsmetoder som inte, enligt svensk lag, räknas som hälso- och sjukvård. Alternativmedicin kontrolleras inte av socialstyrelsen.

Exempel på medicinska metoder som tillhör alternativmedicin är:

  • Meditation
  • Örtmedicin
  • Aromaterapi
  • Zonterapi
  • Homeopati
  • Akupressur
  • Rosenmetoden

Alternativmedicins ursprung

Alternativmedicinen härstammar från flera olika ursprung. Till exempel ifrån så kallade europeiska lärosystem så som homeopati och orientaliska tankesystem och metoder, såsom akupunktur, zonterapi, healing och ayurvedisk medicin.

Alternativ medicin tillsammans med etablerade sjukvården

Det finns viss överlappning mellan alternativ medicin och den etablerade sjukvården inom sjukgymnastik och kostrådgivning. Akupunktur som har sitt ursprung i alternativmedicinen godkändes av Socialstyrelsen 1984 som en metod för smärtlindring. Kiropraktik och naprapati godkändes även de av socialstyren år 1989 respektive 1994 i och med att utövare har möjlighet få sin legitimation av Socialstyrelsen. Dessa metoder räknas därför inte helt och fullt till alternativ medicin.

Distansutbildning inom alternativmedicin

Du kan studera ditt valda område inom alternativ medicin på distans. Ofta erbjuds utbildningarna som yrkesutbildningar hos privata aktörer.

Varför distans?

Distansstudier blir ett allt vanligare studieupplägg. Kanske vill du inte flytta ifrån hemorten eller så vill du studera vid sidan om arbetet? Vad dina skäl än må vara för att studera på distans så är det en studieform som passar vissa människor ypperligt. 

Hur fungerar studier på distans?

Vissa kurser och utbildningar på distans är helt webbaserade medan andra har fysiska träffar som är obligatoriska. En helt webbaserad utbildning kan även ha bestämda tider för virtuella träffar medan en annan inte har några bestämda tider alls. Var noga med att se vad den distansutbildning du väljer har för upplägg så att det inte sker något missförstånd. 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in