Filtrera efter
Musik / Sång / Musikproduktion
Utbildningstyp
Fler filter
Visar 1-11 av 11 träffar
Annonser

Reportage inom Musik / Sång / Musikproduktion

Vill du jobba i musikbranschen?

Musikbranschen är en bred bransch där du har många olika yrkesval att välja mellan. För dig som vill ha friheten att studera när och var du vill passar en distansutbildning inom musik perfekt! I Sverige är det ofta efterfrågan på många olika typer av kunskap inom musikbranschen, Sverige har också länge varit ledande vid till exempel musikexport.  

Läs en distansutbildning inom musik

Det finns många olika inriktningar du kan välja mellan när det gäller studier inom musik. För att komma in på en musikutbildning krävs oftast grundläggande behörighet för högskolestudier samt förkunskaper i musik. Det vanligaste är att sökande antas genom ett antagningsprov där man både prövar praktiska färdigheter samt teoretisk kunskap.

Musiker och låtskrivare

Ofta kombineras många olika stilar inom musiken. Gemensamt för musikeryrket är att man sjunger eller spelar ett eller flera instrument. Listan på antalet musikstilar att välja bland kan göras oerhört lång och det är något som hela tiden utvecklas och det blir bara fler och fler. När du ska välja en distansutbildning inom musik kommer du märka att det finns olika inriktningar. Du kan till exempel läsa låtskrivarutbildningar eller en kurs inom sång.

Som låtskrivare, eller kompositör eller komponist som det också heter, jobbar du med att skriva låtar. Inom konstmusik är den normala titeln komponist medan skapare av pop- och rockmusik ofta kallas låtskrivare.

Musikproducent

För dig som vill arbeta med musik på annat sätt kan du till exempel studera till musikproducent. Som musikproducent har du ansvar för en musikinspelning, både administrativt och hur resultatet ska låta. Inom vissa elektroniska genrer är det ofta musikproducenten som är kompositör till musiken.

Lycka till med dina studier!