Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Musik- och ljuddesign

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Vår 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Vår 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Musik- och ljuddesign

Högskolan Dalarna

Kurserna i programmet ges av tre samverkande lärosäten: Högskolan Dalarna, Mittuniversitetet och Linnéuniversitetet som alla har en god erfarenhet av utbildning inom detta område. Lärosätena bidrar med sina specifika ämnesområden för att ge dig en utbildning som möter marknadens aktuella krav.

Du väljer vid vilket av de tre samverkande lärosätena du vill vara inskriven och kan välja mellan att studera på hel- eller halvfart. Utbildningens många produktionsuppgifter och uppgifter som innebär analys av befintliga ljud- och musikproduktioner, består av teoretiska och praktiska moment med såväl tekniska, konstnärliga som vetenskapliga perspektiv. Du hittar mer information om programmet på vår gemensamma programsida.

Kontakt med arbetslivet

I slutet av utbildningen finns en arbetsplatsförlagd utbildning på ett medieföretag där du skaffar dig erfarenhet och kontakter i branschen vilket ökar chanserna till arbete samtidigt som du ges möjligheten att praktisera ett område just du brinner för.

Studera utomlands

Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

För mer information om Musik- och ljuddesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2023

  • Distans
  • Distans

Efter studierna

Efter utbildningen har du skaffat dig goda förutsättningar att driva egen verksamhet i ljud- och musikbranschen. Tänkbara arbetsplatser och arbetsuppgifter är produktionsbolag, radio och TV, ljuddesigner för till exempel webbproduktioner, filmljudläggare och studieförbund eller liknande.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Ljud- och musikbranschen är brokig, snabbt föränderlig och i ständig utveckling. Fasta anställningar är dock relativt få i förhållande till antalet arbetstillfällen, vilket innebär att en yrkesverksamhet ofta förutsätter ett eget företagande.

Examen

Högskoleexamen med inriktning mot ljud- och musikproduktion.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musik- och ljuddesign

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 1,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
1/5
AR
17 dec 2021
Dålig återkoppling och otrevliga lärare.

Att få återkoppling eller svar på frågor av en lärare är nästintill obefintlig på den här utbildningen. De få tillfällen du faktiskt får ett svar av en lärare så är informatione...

Visa mer
2/5
Vic90
19 apr 2021
Intressant utbildning med otroligt dålig kommunikation

Utbildningen är väldigt intressant med variation och olika spännande uppgifter. Dock så är kommunikationen under all kritik. Det är nästan omöjligt att få tag i de olika lära...

Visa mer
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights