Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Musik- och ljuddesign

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Musik- och ljuddesign

Högskolan Dalarna

Utveckla din förmåga att producera egna inspelningar och lär dig mer om modern ljud- och musikproduktion. I utbildningen ingår områden såsom ljud, musik, ljuddesign och musikproduktion. Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis ljuddesigner eller filmljudläggare.

Den snabba utvecklingen inom audioteknologin har under senare år medfört att den produktion som tidigare krävde stora personalresurser och omfattande utrustning, i dag kan genomföras med en integrerad utrustning av ett mindre team eller till och med av en enda person. Programmet förbereder dig som studerande inför denna nya situation.

Programmet vänder sig därför till dig som är intresserad av att studera ljud- och musikproduktion på distans, exempelvis om du är musiker och vill utveckla din förmåga att producera egna inspelningar. Utbildningen är även lämplig som fortbildning för musik- och medielärare som vill lära sig mer om modern ljud- och musikproduktion. 

Nätbaserade studier. Undervisning och handledning sker nästan uteslutande nätbaserat. Vid ett par tillfällen sker den praktiskt orienterade undervisningen vid samlingar på Högskolan Dalarnas campus i Falun. För att läsa programmet behöver du ha tillgång till en bredbandsuppkopplad dator med program för flerkanalsinspelning- och mixning, samt en portabel inspelningsutrustning.

Utbildningens innehåll

Kurserna i programmet ges av tre samverkande lärosäten: Högskolan Dalarna, Mittuniversitetet och Linnéuniversitetet som alla har en god erfarenhet av utbildning inom detta område. Lärosätena bidrar med sina specifika ämnesområden för att ge dig en utbildning som möter marknadens aktuella krav.

Du väljer vid vilket av de tre samverkande lärosätena du vill vara inskriven och kan välja mellan att studera på hel- eller halvfart. Utbildningens många produktionsuppgifter och uppgifter som innebär analys av befintliga ljud- och musikproduktioner, består av teoretiska och praktiska moment med såväl tekniska, konstnärliga som vetenskapliga perspektiv.

För mer information om Musik- och ljuddesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Efter utbildningen har du skaffat dig goda förutsättningar att driva egen verksamhet i ljud- och musikbranschen. Tänkbara arbetsplatser och arbetsuppgifter är produktionsbolag, radio och TV, ljuddesigner för till exempel webbproduktioner, filmljudläggare och studieförbund eller liknande.

Behörighet

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musik- och ljuddesign

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
2/5
Student
15 jun 2023
Kändes som en sidoverksamhet

Läste min första kurs mot detta lärosäte i våras. Många studenter med mig upplevde dålig återkoppling, lite närvaro från lärare samt kursen kändes mer som en bisyssla för lärarna.

Högskolan Dalarna
19 jun 2023
Det var tråkigt att höra om din upplevelse. God kommunikation och engagemang från lärar...
Visa mer
1/5
AR
17 dec 2021
Dålig återkoppling och otrevliga lärare.

Att få återkoppling eller svar på frågor av en lärare är nästintill obefintlig på den här utbildningen. De få tillfällen du faktiskt får ett svar av en lärare så är informatione...

Visa mer
2/5
Vic90
19 apr 2021
Intressant utbildning med otroligt dålig kommunikation

Utbildningen är väldigt intressant med variation och olika spännande uppgifter. Dock så är kommunikationen under all kritik. Det är nästan omöjligt att få tag i de olika lära...

Visa mer
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights