Videoreportage
Musik- och ljuddesign

Kurserna i programmet ges av tre samverkande lärosäten: Högskolan Dalarna, Mittuniversitetet och Linnéuniversitetet som alla har en god erfarenhet av utbildning inom detta område. Lärosätena bidrar med sina specifika ämnesområden för att ge dig en utbildning som möter marknadens aktuella krav.
Du väljer vid vilket av de tre samverkande lärosätena du vill vara inskriven och kan välja mellan att studera på hel- eller halvfart. Utbildningens många produktionsuppgifter och uppgifter som innebär analys av befintliga ljud- och musikproduktioner, består av teoretiska och praktiska moment med såväl tekniska, konstnärliga som vetenskapliga perspektiv. Du hittar mer information om programmet på vår gemensamma programsida.
Kontakt med arbetslivet
I slutet av utbildningen finns en arbetsplatsförlagd utbildning på ett medieföretag där du skaffar dig erfarenhet och kontakter i branschen vilket ökar chanserna till arbete samtidigt som du ges möjligheten att praktisera ett område just du brinner för.
Studera utomlands
Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.
Kommande starter
Efter studierna
Efter utbildningen har du skaffat dig goda förutsättningar att driva egen verksamhet i ljud- och musikbranschen. Tänkbara arbetsplatser och arbetsuppgifter är produktionsbolag, radio och TV, ljuddesigner för till exempel webbproduktioner, filmljudläggare och studieförbund eller liknande.
Hur ser arbetsmarknaden ut?
Ljud- och musikbranschen är brokig, snabbt föränderlig och i ständig utveckling. Fasta anställningar är dock relativt få i förhållande till antalet arbetstillfällen, vilket innebär att en yrkesverksamhet ofta förutsätter ett eget företagande.
Examen
Högskoleexamen med inriktning mot ljud- och musikproduktion.
Så ansöker du
Examen & Intyg
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 1,5
Utbildningen är väldigt intressant med variation och olika spännande uppgifter. Dock så är kommunikationen under all kritik. Det är nästan omöjligt att få tag i de olika lära...
Välkommen till Högskolan Dalarna
Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...
Att få återkoppling eller svar på frågor av en lärare är nästintill obefintlig på den här utbildningen. De få tillfällen du faktiskt får ett svar av en lärare så är informatione...