Filtrera efter
Författare
Utbildningstyp
Fler filter
Visar 1-9 av 9 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Författare

Reportage inom Författare

författarutbildning distans

En författarutbildning på distans är för dig som vill utveckla ditt skrivande. Du kan lära dig hantverket, få tips och råd. Det som krävs av dig är att du har viljan att berätta.

Lust att skriva

De flesta författarutbildningar har syftet att få dig att komma igång med ditt skrivande. Att ge dig inspirationen som krävs för att sätta igång med arbetet. Det är viktigt att du släpper taget om din inre kritiker och inte är rädd för att skriva även om det känns som om du gör fel.

Läs. Läs. Läs.

De flesta skrivutbildningar kommer att förmedla detta: för att lära dig skriva måste du läsa. Helt enkelt för att du utvecklar ditt språk och har möjlighet att analysera varför du har tyckt om, och inte tyckt om, olika böcker. Detta kan du sedan ta med dig till ditt eget författarskap.

Skrivteknik med verktygslåda

Vissa utbildningar går ut på att ge dig en verktygslåda. Olika skrivtekniker som kan underlätta för dig att ha i bakhuvudet när du skriver. Många vittnar om att skrivandet flyter på mer när alla verktyg finns till hands.

Exempel på områden där rätt verktyg kan hjälpa dig:

  • Berättarteknik
  • Karaktärsuppbyggnad
  • Dialog
  • Dramaturgi


Att lära sig genom feedback

Många författarutbildningar och kurser lägger stor vikt på att ge, och få, feedback. Genom att ge feedback till andra kan du uppmärksamma vad som du tycker fungerar i en text som du kanske inte hade tänkt på annars. Genom att få feedback kan du öppna upp dina sinnen för utvecklingar av texten du annars varit blind för.

Ta skrivandet på allvar

Vad många författarutbildningar vill förmedla till sina studenter är: ta skrivandet på allvar! Att skriva tar tid. För att bli författare krävs disciplin. Disciplin att orka skriva även när det känns som att det inte går. Att skriva är ett hantverk som du kan öva upp dina färdigheter i. Skriv ofta och skriv mycket.

Distansutbildning till författare - hur fungerar det?

Vissa utbildningar på distans är helt webbaserade medan andra har fysiska träffar som är obligatoriska. En helt webbaserad utbildning kan även ha bestämda tider för virtuella träffar medan en annan inte har några bestämda tider alls. Var noga med att se vad den distansutbildning till författare du väljer har för upplägg så att det inte sker något missförstånd.