Folkhögskoleutbildning

Skriv - projektår på distans

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Satsa på ditt skrivprojekt!

Skriv – projektår på distans är en internetbaserad kurs i kreativt skrivande där du får möjlighet att satsa på ditt skrivprojekt, utveckla ditt skrivande och hitta din personliga röst. Du får varva självständigt skrivande med att få och ge respons i mindre grupp. Utöver det tillkommer även handledarsamtal över videolänk.

Kursen är en ettårig heltidsutbildning och studiemedelsberättigad.
Vi arbetar online med hjälp av lärplattformen Moodle. Du behöver ha en dator med stabil uppkoppling och ett visst mått av självdisciplin.
Du och övriga deltagare delas in i mindre grupper, som enligt ett rullande schema har responsvecka där ni läser och skriver icke-värderande och konstruktiv respons på varandras texter. Responsarbetet sker i en öppen och tillåtande atmosfär. Responsmetoden har som mål att du som textförfattare får syn på din egen text och dess möjligheter till utveckling. Du får också handledarsamtal över videolänk.

Under responsveckan krävs det att du deltar i grupparbetet aktivt och dagligen. Mellan responsveckorna arbetar du självständigt med textproduktion. Du behöver kontinuerligt närvara på vårt forum och ta del av information, uppgifter samt inspirerande och användbara övningar. Utöver det tillkommer även temadagar där en del av arbetet sker över videolänk. I slutet av läsåret arbetar du med att sammanställa och redigera en längre text.

Kursen inleds med tre dagars möten online där vi går igenom arbetssätt, responsmetod, rutiner och uppgifter. Kursen avslutas med tre dagars möten online då vi har samtal om texterna och projekten.
Deltagande i introduktionsdagarna är ett absolut krav. Det innebär att den som inte närvarar då inte heller har möjlighet att påbörja kursen.
Arbetssättet kräver både självständighet och ansvar inför övriga deltagare. Eftersom utbildningen är på heltid går den inte att kombinera med ett annat heltidsengagemang. Det är en fördel om du har gått skrivarkurs tidigare, men det är inget krav.

Några röster ur utvärderingarna:

"Det har varit fantastiskt lärorikt att ge och få textrespons av deltagarna i gruppen och se sin text utifrån.”
"Tack för en grym kurs som har varit avgörande för att jag ska bli någorlunda färdig med mitt projekt och framför allt, att tro på det."
"Under kursens gång har jag fått konkreta verktyg som har hjälpt mig i mitt skrivande. Det har också gjort att jag tagit det skönlitterära skrivandet på större allvar och att jag nu vågar satsa på det till hundra procent."

För mer information om Skriv - projektår på distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Sörängens Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan sker digitalt via skolans ansökningsblankett. Bifoga två olika textprover i valfri genre, min 4 sidor, max 8 sidor, samt ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen. Vi lägger stor vikt vid det personliga brevet.

Om du planerar att kombinera kursen med annan sysselsättning vill vi även att du redovisar omfattningen av denna.

Bifoga en kortare beskrivning av det projekt som du tänkt arbeta med. Bifoga också relevanta studie- och arbetsintyg.

Examen & Intyg

Efter kursens slut får du ett studieintyg på att du läst kursen. 

Kostnader

Att studera på folkhögskola är kostnadsfritt. Det du betalar för är läromedel, mat och förbrukningsmaterial.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skriv - projektår på distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sörängens folkhögskola
Rågången 4
571 38 Nässjö

Gillar du att skapa och att vara kreativ och vill läsa din utbildning i en gemytlig miljö tillsammans med studenter från hela landet? Sörängens folkhögskola erbjuder estetiska kurser inom bland annat animation, foto, keramik och skrivande samt allmän kurs med...

Läs mer om Sörängens folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights