Sörängens Folkhögskola

Sörängens folkhögskola

Gillar du att skapa och att vara kreativ och vill läsa din utbildning i en gemytlig miljö tillsammans med studenter från hela landet? Sörängens folkhögskola erbjuder estetiska kurser inom bland annat animation, foto, keramik och skrivande samt allmän kurs med olika inriktningar.

Vackert belägen i utkanten av Nässjö ligger Sörängens folkhögskola. Skolan drivs av Jönköpings läns landsting och är känd för sin litterära och estetiska profil. Skolan ligger vackert belägen i röda trähus från 1915. Skolan har ett väl utbyggt internat, en stor gymnastiksal och en hörsal. Samtliga byggnader i skolans område är k-märkta och modernt upprustade.

Estetiska och allmänna linjer

Skolan bedriver ett flertal estetiska och allmänna utbildningar.

Följande utbildningar erbjuds:

  • Allmän kurs 
  • Naturvetenskapligt basår
  • Bilderbok
  • Keramik
  • Animation
  • Fotografi
  • Fotografi - distans
  • Författarskola
  • Författarskola - distans

Sörängens folkhögskola är öppen för alla samhällsgrupper och åldrar. Den är politiskt och ideologiskt obunden och vilar på en lång, humanistisk tradition. Sörängen är ett kulturcentrum för bygden och ska på olika sätt bidra till en regional utveckling. De vackra längorna har blivit en lämplig plats för möten mellan människor!

Kulturrikt och aktivt studentliv

Som student vid Sörängen kommer du inte att få tråkigt. Skolan erbjuder nämligen kulturevenemang av hög klass för studenterna. Ofta hålls konserter, författarbesök, musik- och teaterföreställningar. Studenterna på skolan kan arbeta över kvällar och helger – lokalerna står öppna även då, likaså gymnastiksalen eller gymmet om man skulle vilja röra på sig. Har du ett band finns en lokal att repa i och gillar du friluftsliv finns Lövhults friluftsområde i närheten.

Studera i en gemytlig miljö

Den lilla staden Nässjö i Jönköpings län, mitt i södra Sverige, har cirka 17 000 invånare och är på många sätt en trevlig studieort. Sörängens folkhögskola har 70 internatplatser, men det finns även möjlighet att studera där utan att bo på skolan. Detta gör skolan till en gemytlig plats som samtidigt är full av liv och rörelse. Vill du se något annat finns Jönköping endast 45 kilometer bort och goda tågförbindelser finns även till andra städer.


För mer information om Sörängens folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Sörängens folkhögskola

Sörängens Folkhögskola Facebook

Utbildningar

Folkhögskoleutbildning
Media / Kommunikation
Film / TV Längd Ort
Fotografi - distans 1 år Distans
Skrivande
Författarskola - distans Distans

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Sörängens folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sörängens folkhögskola

Rågången 4
571 38 Nässjö

Tel: 010-243 35 05
Mobil 076-146 54 72
www.rjl.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner.

C

En grundutbildning som erbjuder stor bredd och mycket glädje

Amund

Rekommenderas starkt, tiden här har fört mig till ett högre konstnärligt plan.

Jessie

Hade det inte varit för nätverket så hade det blivit en klar 5:a!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in