Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Hagabergs Folkhögskola

Hagabergs folkhögskola

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för nya tanker, ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Skolans läge

Skolan ligger i ett lummigt parkområde centralt i Södertälje, nära Östertälje station. Vi har mycket goda kommunikationer, med pendeltåg tar det ca 35 min från Stockholm och flera SL-bussar stannar vid skolan.

Internat

Skolan har tre internatbyggnader med 8 rum i varje. Rummen är möblerade med eget badrum och man delar kök och allrum. Husen ligger inbäddade i den lummiga parken med uteplats i anslutning till varje byggnad. Hagabergs folkhögskola har även vandrarhem med 35 rum med hotellstandard, bokningsbara vid närträffar för våra distanskurser.

Våra olika utbildningar

Hagaberg har ca 350 studerande och erbjuder Allmän kurs både på grund- och gymnasienivå med olika profiler med inriktning mot bl a musik, bild & form, globala frågor, ledarskap och svenska som andraspråk. På Allmän kurs kan du få grundläggande behörighet för högre studier efter ett till fyra års heltidsstudier, beroende på vad du har med dig i form av tidigare betyg.

Vi har flera yrkesinriktade utbildningar, 2-åriga Fritidsledarutbildningar både på plats och på distans, en 2-årig Socialpedagogutbildning samt Kyrkans grundkurs som ges på distans under två terminer.

Som profilkurser finns Livskunskapskurs och Livskunskapskurs med skapande, en väg till återhämtning från utbrändhet, depression och annan psykisk ohälsa.

Slutligen har vi även en studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) samt praktikplatser med arbetsträning i Origo och ung Origo med hund (Hundrigo)

Bibelskolor

Hagaberg har två bibelskolor som filialer (i S.ta Clara kyrka i Stockholm och på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala).

Kulturlivet

På Hagaberg vill vi bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Här finns såväl skapande på schemat som regelbundna kulturevenemang där både deltagare respektive professionella kulturutövare medverkar.

Varmt välkommen till att söka någon av våra utbildningar!
För mer information om Hagabergs Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Yrkesutbildning
Undervisning / Pedagogik
Fritidsledare Längd Ort
Fritidsledarutbildning - distans 4 terminer Distans

Visa alla

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Hagabergs Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hagabergs Folkhögskola

Erik Dahlbergs väg 60
152 70 Södertälje

Tel: 08-550 910 00
hagaberg.fhsk.se

Hagabergs Folkhögskola Facebook


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 22 recensioner.

Jacob Larsson
(5)
Otroligt lärorik! Genomtänkt! En bra kurs att gå för alla människor!
Bibelälskare
(2)
Saknade Bibelorientering fullt ut.
Knutte
(5)
En otrolig lyx att få gå på KG och många möten och ahaupplevelser för livet!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in