Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Grundlärarexamen ges med tre inriktningar: fritidshem, förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 samt grundskolans årskurs 4-6. Fritidshemmet är en frivillig del av undervisningsväsendet och utgör en del av grundskolans pedagogiska verksamhet före och efter skoltid för barn i åldrarna 6-12 år. Det här programmet vänder sig till den student som vill utbilda sig till grundlärare i fritidshem och har minst tre års erfarenhet av pedagogiskt arbete i fritidshem på minst halvtid, varav två år sammanhängande. Utbildningen utgår från erfarenhet, kunskap och de färdigheter som studenten har med sig från arbetslivet och bygger på en dialektik mellan praktik och teori.Programmet ges på heltid på distans och fördelas över fyra terminer. Undervisning sker vid obligatoriska undervisningsträffar, varav max fem träffar per år om 2-3 dagar som är campusförlagda. Övervägande sker dessa vid studieort Kalmar, men även träffar vid studieort Växjö kan komma att ske.Studenten ska genom teoretiska och verksamhetsförlagda studier utveckla de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som krävs för att förverkliga fritidshemmets mål och därutöver ger utbildningen behörighet att undervisa i praktisk-estetiska ämnen (det av studenten valda ämnet) i förskoleklass och i grundskolans årskurs 1-6.Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat omfattar 120 hp och leder till en grundlärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem på grundnivå, 180 hp. 60 hp valideras mot yrkeserfarenhet.
För mer information om Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2024

  • Distans
  • Distans

Behörighet

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Naturkunskap 1b alt. Naturkunskap 1a1 + 1a2 och Samhällskunskap 1b alt. Samhällskunskap 1a1 + 1a2. Därutöver krävs minst tre årserfarenhet av pedagogiskt arbete i fritidshem på minst halvtid, varav två år sammanhängande.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Grundlärarexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights