Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan

Längd
150 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
150 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Programmet vänder sig till dig som har erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola och vill läsa till förskollärare. Utbildningen utgår från din erfarenhet, kunskap och de färdigheter som du har med dig från arbetslivet.Utbildningens syfte är att studenten med utgångspunkt i praktisk erfarenhet av förskoleverksamhet, genom teoretiska och verksamhetsförlagda studier, ska utveckla de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som krävs för förskollärarprofessionen för att förverkliga förskolans mål samt medverka till utveckling av verksamheten. Utbildningen bygger på en dialektik mellan praktik och teori vilket dels innebär utgångspunkt i pedagogisk praktik för att förstå teori, dels utveckling av teoretiska kunskaper för att tolka och förstå pedagogisk praktik. På så vis är både breddning, fördjupning och perspektivskifte del av utbildningen.I utbildningen ges studenten möjlighet att utveckla sådana kunskaper och färdigheter som förskolläraryrket kräver och som vilar på såväl vetenskaplig grund som beprövad erfarenhet. Utbildningen tar sin utgångspunkt i studentens erfarenhet, kunskap och färdighet baserad på praktiskt arbete i förskolan.Programmet ges på distans, deltid med avvikande terminstider vilka beslutas årligen av rektor. Varje termin förekommer regelbundet obligatoriska undervisningstillfällen vid Linnéuniversitetet.Programmet leder till en förskollärarexamen på grundnivå. Studentens tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskolan ligger till grund för validering av 60 högskolepoäng (hp) inom ramen för förskollärarexamen.
För mer information om Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Behörighet

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Naturkunskap 1b alt. Naturkunskap 1a1 + 1a2 och Samhällskunskap 1b alt. Samhällskunskap 1a1 + 1a2. Minst tre års erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola, motsvarande 100%, efter 1998 varav minst två år sammanhängande.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Förskollärarexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights