Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Spelmissbruksbehandling med KBT

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Malmö
4 dagar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
3 900 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Malmö
3 900 SEK
2020-11-17

Spelmissbruksbehandling med KBT

Sverigehälsan erbjuder en KBT-utbildning för att arbeta med spelmissbruk och datorspelsberoende med syfte att ge ökade kunskaper inom dessa områden samt ge dig KBT-verktyg för arbetet med dessa. Vi belyser uppkomst, utveckling av problemet, utredning, behandling samt återfallsprevention.

Spelmissbruk är kopplat till flera olika delar där neurologisk känslighet är en central del och något som vi har med oss från det att vi föds. Det som avses med ett missbruk av detta slag är att det är ett patologiskt och inlärt beroende av hasardspel i alla dess former. Forskningen kring spelmissbruk har genom åren blivit allt mer omfattande och det finns idag internationellt vedertagna riktlinjer för vad som avses med missbruket samt vilken behandling som fungerar bäst. I ljuset av dessa forskningsframsteg har Socialstyrelsen kommit med nya riktlinjer kring hur samhället skall förhålla sig till spelmissbruk.

Behandling av problemen syftar till att hjälpa den drabbade individen att bli kvitt sin problematik. Det är önskvärt att man tidigt identifierar detta så att man kan sätta in lämpliga åtgärder innan det har skenat och fått negativa ringar-på-vattnet-effekter. Självfallet är det inte alltid möjligt att upptäcka problemen tidigt, men även då problemen växt sig stora finns det vägar fram för att hjälpa den drabbade.

Innehållsmässigt ger kursen en bred orientering, från både ett psykologiskt och ett KBT-inriktat perspektiv. Huvudfokus för innehållet ligger på individuella behandlingsinsatser som också fungerar utmärkt vid gruppbehandling. Utbildningen omfattar fyra dagar uppdelade på två tvådagarstillfällen och leds av Johan Waara, legitimerad psykolog. Han har tidigare arbetat både som skolpsykolog och på BUP och arbetar nu vid Uppsala universitet.

För mer information om Spelmissbruksbehandling med KBT, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som arbetar med att hjälpa människor som fastnat i spelmissbruk eller datorspelsberoende oavsett vilken verksamhet du arbetar i. Här får du praktiska KBT-verktyg för såväl utredning som behandling.

Undervisningsform

Utbildningen är utformad i två block á två dagar.

Ur innehållet

Under utbildningen berörs bland annat tillämpad beteendeanalys, inlärningspsykologi, neurologisk känslighet och uppkomst, samtalsmetodik och motiverande samtal. Hur man behandlar spelmissbruk och datorspelsberoende med KBT är också en viktig del. Du lär dig att både teoretiskt och praktiskt kunna identifiera problemen samt att strukturerat kartlägga, utreda och behandla dem. Vidare övas deltagarna löpande i de praktiska verktyg som syftar till att komma framåt i utredning och behandling för att på bästa sätt kunna hjälpa den drabbade och ibland även nätverket omkring.

Läs mer på sverigehalsan.se/utbildning 

Om kursledaren

Johan Waara, leg psykolog som tidigare arbetat som såväl skolpsykolog som på BUP leder kurserna. Johan arbetar vid Uppsala universitet med olika utbildningar, med särskilt fokus på kommunikation och han har flera gånger fått pris för sina pedagogiska insatser. Parallellt med sitt arbete inom akademien har Johan jobbat som utbildare och handledare sedan 2004.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Spelmissbruksbehandling med KBT

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: