Parterapi med KBT

Sverigehälsan
Sammanfattning
Kurser
Distans
4 dagar
Heltid/deltid
7 900 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2023-11-07 - Distans

Målgrupp

För dig som arbetar eller vill arbeta med par och relationella problem. Utbildningen riktar sig även till dig som kommer i kontakt med par inom andra behandlingsområden så som inom familjebehandling eller klinisk verksamhet.

Undervisningsform

Utbildningen består av fyra dagar på distans via Zoom där utbildningen pågår mellan 9.30 – 15.00. Föreläsningar varvas med diskussioner och praktiska övningar. För att delta behöver du ha en dator eller surfplatta med internetuppkoppling och kamera och mikrofon (finns oftast inbyggt i datorn) så att du syns och hörs. Föreläsningarna spelas in så att du kan ta igen det du eventuellt missar. Vi ser helst att du är med live eftersom du då kan vara aktiv på ett helt annat sätt.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen i parterapi med KBT lär du dig att kartlägga, utreda och behandla de problem som finns i parrelationer. Under utbildningen får du öva dig i praktiska verktyg som är direkt nödvändiga för att lyckas med såväl utredning som behandling. Genom att öva dig i dessa praktiska delar kan du på bästa sätt hjälpa de du möter i ditt arbete.

Utbildningens olika delar

 • social inlärning
 • utredningsmetodik och kartläggning
 • tillämpad beteendeanalys
 • kommunikationsträning
 • behandlingsåtgärder utifrån KBT och IBCT

Om kursledaren

Johan Waara har utbildat och handlett våra studerande i KBT sedan 2006. Han är leg. psykolog och undervisar också på läkar- och psykologprogrammet vid Uppsala universitet. På Sverigehälsan undervisar han på KBT-utbildningarna:

 • Ettårig KBT-utbildning
 • Familjebehandling med KBT
 • Missbruksbehandling med KBT
 • OBM – beteendeanalys inom organisation
 • Parterapi med KBT
 • Spelmissbruksbehandling med KBT
 • Stresshantering med KBT
 • Några dagar på vår Grundläggande psykoterapiutbildning med KBT-inritkning (steg-1)
Parterapi med KBT

Om utbildningen

Alla som varit i en parrelation kan lätt förstå och känna igen sig i de problem man inom ramen för relationen kan brottas med. Den här utbildningen vänder sig till dig som i olika sammanhang träffar par som har problem. Det kan vara vid en privat mottagning, inom sjukvården, socialtjänsten eller någon annanstans där du känner att du behöver konkreta verktyg. Utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att utreda problematiken och vidta lämpliga åtgärder. Det ingår även medling och andra viktiga samtalsverktyg som du kan behöva för att hjälpa paret.

Parterapi handlar dels om att hjälpa par hitta vägar för att leva tillsammans men det kan också handla om att hjälpa dem isär på ett bra sätt. Vilken väg man ska välja vet man sällan innan terapin påbörjas, därför är den inledande utredningen oerhört viktig. De åtgärder man vidtar efter utredning har till syfte att hjälpa paret åt ett av två ovan håll. Det handlar helt enkelt om att hjälpa individerna till en lycklig relation eller en lindrig separation. Det finns en rad olika anledningar att en relation kan gå sönder. Vägen dit kan ofta vara väldigt besvärlig och även efter uppbrottet kan påfrestningen vara stor.

Så ansöker du

Anmäl dig till utbildningen direkt på sverigehalsan.se

Kostnader

Kostnad

 • 7 900 kr inkl. moms
 • Fakturering sker i samband med kursstart

Avbokningsregler

Avbokningar tas emot skriftligen via mail till info @ sverigehalsa.se. Om avbokning sker mindre än 5 veckor före kursstart debiteras utbildningskostnaden i sin helhet. Som avbokningsdag räknas det datum vi mottar din avbokning.

Räntefri avbetalning i upp till 24 månader

Delbetala utbildningen via vår samarbetspartner Human Finans.

Individuell avbetalningsplan

Kontakta oss gärna så kommer vi fram till en lösning som passar dig.

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Parterapi med KBT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner.

Linda

En kort och koncis distanskurs med lärare som fångar och behåller uppmärksamheten hos deltagarna från början till slut. Tydligt och gediget material där teori och övning varvas på en bra nivå. Perfekt påbyggnadskurs!

Lindgren Psykologtjänst

Grundlig utbildning i bedömning och behandling av par. Rekommenderas!

Christofer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in