Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Lågaffektivt bemötande

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Malmö
2 dagar
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
4 650 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Malmö
4 650 SEK
2021-02-01

Distans
4 650 SEK
2021-03-01
Utbildning i Lågaffektivt bemötande

Lågaffektivt bemötande

Det lågaffektiva förhållningssättet har sitt ursprung i arbete riktat mot personer med autismspektrumdiagnoser men har även visat sig ha god effekt vid bemötande av personer utan diagnos.  Det har blivit ett vanligt förekommande förhållningssätt inom till exempel skola, LSS-verksamheter och psykiatrin och ingår som den standard Socialstyrelsen rekommenderar för LSS-verksamheter.

Utgångspunkten i det lågaffektiva bemötandet är klientens rätt att finnas till utifrån sina förutsättningar och omgivningens ansvar att skapa möjligheter för detta.

Sverigehälsans utbildning i lågaffektivt bemötande (LAB) har fokus på att lära sig hur man får till förhållningssättet i det dagliga arbetet. Man får konkreta verktyg för att skapa en pedagogisk miljö präglad av lugn och positiva förväntningar på de klienter man arbetar med för att minska stress och problemskapande beteende. Man ges även verktyg för att som personal kunna bli medveten om vad som händer inombords i olika situationer. 

Utbildningen leds av Jeanette Johansson-Ånmark, socialpedagog med steg-1-kompetens inom systemteori och är även utbildad inom bland annat lösningsinriktad pedagogik, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Hon har över 30 års erfarenhet av socialt arbete i olika former.

För mer information om Lågaffektivt bemötande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Vår utbildning i lågaffektivt bemötande vänder sig främst till dig som i arbetet ofta möter barn, unga och vuxna med problemskapande och utmanande beteende. Kanske arbetar du inom skolan, psykiatrin eller LSS-verksamhet. Tidigare deltagare har även arbetat inom socialtjänst, med behandling eller inom vård och omsorg.

Undervisningsform

Utbildningen pågår under två dagar.

Utbildningens innehåll

Det lågaffektiva tankesättet har sin utgångspunkt dels i affektteori och annan utvecklings- och neuropsykologi och dels i en etisk och filosofisk grundsyn. Bo Hejlskov Elvén som är den främste företrädaren i Sverige inom det lågaffektiva förhållningssättet beskriver den filosofiska grundsynen som två centrala principer - ansvarsprincipen och kontrollprincipen, i kombination med vår människosyn.

Utgångspunkten i det lågaffektiva bemötandet är klientens rätt att finnas till utifrån sina förutsättningar och omgivningens ansvar att skapa möjligheter för detta. Huvudfokus för innehållet är att lära sig hur man får till förhållningssättet i det dagliga arbetet för att man då kan minimera våld och självskada genom ett ändrat arbetssätt.

I utbildningen går man igenom följande delområden:

Grunderna i Lågaffektivt bemötande:

  • Vår syn på människan
  • Ansvarsprincipen
  • Kontrollprincipen

Verktygslådorna – hur omsätter vi LAB i det dagliga arbetet

  • Hantera, utvärdera & förändra
  • Affektregleringsmodellen
  • Hur och när gör vi vad?
  • Om konsten att göra rätt saker vid rätt tillfälle

Även Mindfulness och MSC (Mindul Self-Compassion) ingår, då man genom ökad medvetenhet får redskap för självreglering och återhämtning.

Läs mer om utbildningen i lågaffektivt bemötande på sverigehalsan.se/utbildning

Om kursledaren

Jeanette Johansson-Ånmark är den som leder utbildningen. Hon är socialpedagog med steg-1-kompetens inom systemteori (familjeterapi) och även utbildad inom bland annat lösningsinriktad pedagogik, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Jeanette har 30 års erfarenhet av socialt arbete i olika former och lång erfarenhet av arbete med människor med ökade sårbarheter och stresskänslighet.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lågaffektivt bemötande

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Hässleholms kommun
(5)
En fantastiskt bra utbildning som var mycket till nytta för vår verksamhet. Duktiga föreläsare
Martin Nilsson Hässleholms kommun
(5)
Ett bra upplägg med ett riktigt bra innehåll.
Novagården
(5)
Mycket användbar och tänkvärd information!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: