Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Barn- och fritidsutbildningen, Stockholms län

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Vuxenutbildning / Komvux
Utbildningsort: Distans, Håbo, Nacka, Stockholms Län, Värmdö
Längd: 2 – 3 terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Kommande starter
Stockholms Län Sista ansökan
2018-01-08 
2017-11-12
2018-03-19 
2018-01-21
Håbo
Kontinuerliga starter 
Nacka
Kontinuerliga starter 

Barn- och fritidsutbildningen, Stockholms län

Barn- och fritidsutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Du får en bred grund samt en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig inom området. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. 

Fakta

Omfattning: 900 – 1300 poäng
Utbildningens längd: 2 – 3 terminer
Studieformer: Klassrum, Distans, Lärling

Omfattning

Hela utbildningen består av 900 -1300 poäng fördelat på 2 – 3 nivåer. Varje nivå motsvarar en termins heltidsstudier. APL (praktik) ingår i varje nivå. Det finns möjlighet att komplettera utbildningen med gymnasiearbete.

A-nivå, grundläggande kurser, 400 poäng
B-nivå, fördjupande kurser, 500 poäng
C-nivå, inriktning, 400 poäng

Innehåll

A-nivå
Du får grundläggande kunskaper om hur människor lär, utvecklas och socialiseras i samhället. Du får utveckla kunskaper och förmågor för att möta och leda barn och ungdomar och skapa bra förutsättningar för lärande och växande. Du får praktiskt pröva ditt ledarskap och kommunikation i olika former. Du får pedagogiskt planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika barn- och ungdomsaktiviteter. I kursen Pedagogiskt ledarskap ingår 4-5 veckors APL (praktik).

B-nivå
Du får fördjupade kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande och behov. Du får kunskaper om pedagogiskt arbete utifrån ett inkluderande förhållningssätt och möjlighet att delta i olika former av utomhuspedagogik. I kursen Hälsopedagogik arbetar vi praktiskt med olika hälsofrämjande aktiviteter. I kursen Pedagogiskt arbete ingår 4-5 veckors APL (praktik).

C-nivå
Du får specialiserade kunskaper inom den inriktning du valt. I kurserna Specialpedagogik 2 och Socialt arbete ingår 4-5 veckors APL (praktik).

Inriktningar C-nivå

Pedagogiskt arbete
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent inom förskola och fritidsverksamhet. Som barnskötare arbetar du oftast på en förskola där du ansvarar för barnen tillsammans med förskollärarna. Som elevassistent arbetar du i skolan och hjälper elever som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen.

Socialt arbete och funktionsnedsättning
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som personlig assistent, vårdare eller boendestödjare för barn och ungdomar. Du arbetar du för en individ i dennes vardagsmiljö. Det kan vara på en arbetsplats, i skolan eller i hemmet. Brukarna är barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning, till exempel rörelsenedsättning, syn- eller hörselnedsättningar eller en intellektuell funktionsnedsättning.

Studieformer

Klassrum
Du deltar i lärarledda, schemalagda lektioner i skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar studerar du via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad där du kan få handledning och stöd av lärare och specialpedagog. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du genomför på en arbetsplats.

Distans
Du arbetar självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är välkommen till öppen studieverkstad på skolan, där du får handledning och stöd av lärare och specialpedagog. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på skolan. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du genomför på en arbetsplats.

Lärling
Utbildningen inleds med orienteringskurs 2 veckor. Därefter är du 4 dagar/vecka på en arbetsplats och 1 dag/vecka på skolan för teoretisk undervisning. En perfekt studieform för dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Läs mer om Barn och Fritid Lärlingsutbildning ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) ingår i varje nivå. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du genomför din praktik på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra utbildningsområden kan du validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa det du redan kan. Ett snabbare sätt att få papper på din kompetens! 

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. 

Kontakt

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta ett av våra utbildningscenter i Stockholm. Telefon 010-434 07 00.

För mer information om Barn- och fritidsutbildningen, Stockholms län, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du ansöker till våra utbildningar och kurser via vuxenutbildningen i din kommun där du är folkbokförd. Klicka på knappen ”Ansökan” för mer information om hur du söker i just din kommun. TIPS! Sök kurspaket A+B-nivå om du vill läsa hela utbildningen.

Du kan också välja att läsa enstaka kurser ur hela vårt kursutbud för att komplettera, fördjupa eller bredda din kompetens. 

Kurser

Kurser

A-nivå, 400 poäng
Kommunikation 100 poäng
Människors miljöer 100 poäng
Pedagogiskt ledarskap 100 poäng
Lärande och utveckling 100 poäng

B-nivå, 500 poäng
Specialpedagogik 1  100 poäng
Hälsopedagogik 100 poäng
Pedagogiskt arbete 200 poäng
Barns lärande och växande 100 poäng

C-nivå Pedagogiskt arbete, 400 poäng
Specialpedagogik 2  100 poäng
Skapande verksamhet  100 poäng
Naturguidning 1  100 poäng
Dramapedagogik 100 poäng

C-nivå Socialt arbete & funktionsnedsättning, 400 poäng
Specialpedagogik 2  100 poäng
Sociologi 100 poäng
Socialt arbete 200 poäng

APL 4-5 veckor ingår i varje nivå

I kursen Pedagogiskt ledarskap ingår 4-5 veckors APL (praktik).
I kursen Pedagogiskt arbete ingår 4-5 veckors APL (praktik).
I kurserna Specialpedagogik 2 och Socialt arbete ingår 4-5 veckors APL (praktik).

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder kostnadsfri gymnasial vuxenutbildning (Komvux) inom några av samhällets viktigaste områden: Vård och omsorg Barn och fritid Friskvård och hälsa Sedan 1999 har vi helt fokuserad vår utveckling och kompetens inom dessa områden. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Barn- och fritidsutbildningen, Stockholms län.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutetMedborgarplatsen, Fridhemsplan

Stockholm

Tel: 010-434 07 00

www.kui.se

Kontakta KompetensUtvecklingsInstitutet

Recensioner

          (5)
Flora   |   2017-06-02
Jag går enbart på distans så jag träffar inte min lärare så ofta men om det är nåt jag vill veta då är de villiga att hjälpa till. Även personalen på receptionen är bra på ta hand om mig. Alla är kunniga i sitt läraryrke. De är guldvärda. Synd bara att man inte får samma lärare till nästa termin. 💕😎