Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet - barn och ungdom - Allmän pediatrisk omvårdnad

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Vill du arbeta med barn och ungdom? Detta program förbereder dig för arbete inom barn- och ungdomssjukvård, barnhälsovård, elevhälsans medicinska insatser. Som specialistsjuksköterska med inriktning barn och ungdom har du bland annat ansvar för att alla beslut som rör barnet tas utifrån barnets bästa. Bemötande, kommunikation och barncentrerad vård är centrala delar i utbildningen.

Studierna fokuserar på hur du bäst ger professionell omvårdnad till barn och ungdom i samarbete med deras familjer, samt hur du utvecklar och bedriver folkhälsoarbete. Som specialistsjuksköterska inom barn och ungdom kan du arbeta inom till exempel barnhälsovård, elevhälsans medicinska insatser och inom barn- och ungdomssjukvård.

Så ansöker du

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights