Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogram inom vård av äldre

Kommande Öppet hus
15 februari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Antagningshistorik
Kommande Öppet hus
15 februari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogram inom vård av äldre

Högskolan Dalarna

Utbildningen till specialistsjuksköterska förbereder dig på arbete inom vården med fokus på vård av äldre och äldreomsorg.

Utbildningsprogrammet är utformad för att ge kompetens inom vård av äldre med fokus på äldre personer och äldre personer med komplexa vårdbehov i olika vårdkontext. Programmet betonar åldrandet ur ett hälsofrämjande omvårdnadsperspektiv som syftar till att tillvarata och möta den äldre personens- och anhörigas livsvärld, kunskaper och egna resurser. Vidare har utbildningen en tydlig förankring i personcentrerad vård, förbättringsarbete, ledarskap och evidens, allt förankrat i den senaste forskningen. Genom att hela tiden sätta den äldre i fokus så har utbildningen ett tydligt personcentrerat perspektiv, vilket innebär att du som student lär dig om personcentrerade omvårdnadsåtgärder i komplexa situationer genom hela utbildnngen.

Specialistsjuksköterskeprogrammet i vård av äldre är nätbaserad för att möjliggöra vidareutbildning inom äldreområdet var man än befinner sig. Utbildningen går på halvfart under två år. Högskolan Dalarna har en god tekniskt supportavdelning vilket möjliggör en variation av möjligheter för en god lärmiljö.

Kontakt med arbetslivet

Samverkan sker med Region Dalarna, medicinskt ansvariga sjuksköterskor och de verksamhetschefer som deltar i en äldrevårdsgrupp för utveckling av utbildningen. Samverkan med kommuner och landsting är av stor betydelse för att utveckla utbildningsprogram, kurser och studenters examensarbeten.

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

VFU genomförs under termin 3 av utbildningen och omfattar 150 timmar. VFU görs inom verksamheter där äldre personer vårdas.

COVID-19
Vi vill göra dig uppmärksam på att Region Dalarna och ett flertal kommuner ställer krav att vårdpersonal med patientkontakt ska vara vaccinerad mot COVID-19. Detta krav gäller även studenter som genomför VFU.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogram inom vård av äldre, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Efter avslutad utbildning kommer du ha den kunskap och förmåga som krävs för att självständigt arbeta som specialistsjuksköterska med en inriktning Vård av äldre.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Det finns en mycket bred arbetsmarknad inom vård av äldre. Befolkningen blir äldre och antalet personer med komplexa vårdbehov ökar. Detta innebär att du som sjuksköterska kommer möta dessa människor i de allra flesta av verksamheter – prehospital vård, akut sjukvård, primärvård och kommunal vård. Äldre, multisjuka personer bor allt längre kvar i sina ordinära boenden, vilket gör att du som sjuksköterska inom den kommunala sektorn möter dem både hemma och i särskilda boenden.

Examen

Efter avslutad utbildning kan du ta ut en specialistsjuksköterskeexamen i vård av äldre samt en filosofie magisterexamen med huvudområde omvårdnad inriktning vård av äldre.

Behörighet

Av Socialstyrelsen utfärdad svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen eller sjuksköterskeexamen om minst 180 hp med minst 90 hp inom ämnet omvårdnadsvetenskap/vårdvetenskap varav 15 hp utgörs av ett examensarbete

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen, Magisterexamen

Öppet hus

Öppet hus på Högskolan Dalarna

Är du nyfiken på Högskolan och våra utbildningar? Välkommen till Öppet hus på Campus Falun 15 februari 2024.

Öppet hus är ett tillfälle då du får träffa våra lärare och studenter, veta mer om vårt breda utbud av utbildningar och hur det är att studera hos oss. 

Passa på att uppleva campusmiljön, gå på informationspass om just den eller de utbildningar du är intresserad av och träffa högskolans studie- och karriärsvägledare som svarar på dina frågor. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-02-15    Tid:   16:30 - 18:00  

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogram inom vård av äldre

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights